Du er her

Oppsummering (Trening 14.05, Hafjell-turen og plan for Nordmarka Rundt)

Ottar Henangers bilde
Forum: 

Selv om mange hadde møre bein etter langturene til/fra Hafjell i helgen så var det som vanlig godt oppmøte også på tirsdagstreningen. Vi var rundt 25 som var klar for nok en fin tur rundt Gardermoen. På programmet stod det en økt med teknisk rullekjøring.

Treningen startet med en bursdagssang for Britt, en hyggelig start på en flott trening! Var ikke klar over at det er så mange med god sangstemme på Rye 16. 

Sykle med Rye 16

Det ble deretter gitt  en kort oppsummering av turen til/fra Hafjell. Basert på denne turen, hvor vi opplevde mye forskjellig vær, kunne det se ut som at enkelte fikk det tøft med å holde farten, spesiellt når man lå i front. Resultatet er at farten til hele laget går ned noe som igjen gjør det vanskelig for laget å nå målsetningen. Det å sykle ned mot og kanskje under 16-timer krever mye av den enkelte og laget som helhet. Laget er avhengig av at alle bidrar hele veien skal vi klare målsetningen. Enkelte vil mest sannsynlig bli kjørt av Rye 16 tidlig og vil derfor få en mer positiv opplevelse sammen med Rye 19 som forøvrig gjerne vil ha flere ryttere. På dette tidspunktet i sesongen bør derfor hver og en av oss vurdere eget nivå i forhold til det som kreves av å sykle sammen med Rye 16. Er man i tvil, ta en prat med Håvar eller Anton så finner man ut av dette i felleskap.

Nordmarka Rundt

Det ble også en kort gjennomgang av planen for Nordmarka Rundt på lørdag. Vi kjører traseen til selve rittet som går på søndag. Utgangspunktet er at vi kjører i konkurransefart. Frem til Sollihøgda vil det bli satt ett moderat nivå og for deretter å øke til konkurranse-nivå. Med andre ord er dette ikke en rolig langtur slik at hver og enkelt må ha nok utstyr og mat til å komme seg rundt på egenhånd skulle man slippe laget. Får man problemer med hastigheten må man legge seg bak laget på samme måte som ved vanlige ritt. Vi stopper bare ved punkteringer eller andre tekniske problemer, samt på Shell-stasjonen på Grua/Roa (usikker på navnet).

Treninga igår

Treninga i går ble en flott økt for begge gruppene. Turen gikk fra Oslo Kristne Senter via Ask, rundt Gardermoen og samme trase tilbake. På veien til Gardermoen hadde vi fin vind i ryggen slik at farten var relativ høy uten at vi måtte bruke mye krefter. Bak Gardermoen ble det kjørt 2-3 fartsøkninger før turen gikk tilbake mot start. 

Begge gruppene hadde flotte ruller hvor alle var med aktiv hele veien. Selv i motvinden vi opplevde på tilbaketuren fungerte rullene bedre og bedre. Farten nedover og inn i bakker begynner nå å finne sin form, virker som folk er mer trygge på hvordan dette skal kjøres. I tillegg virker vi nå mer trygge på hverandre, det merkes på måten det kjøres.

I tiden fremover blir det terping på detaljer for å få frem den "perfekte" rulle. Enkelte av oss har fremdeles litt for stor avstand til hjulet foran slik at man "tar" mye vind, noe som blir tungt på Styrkeprøven. I tillegg kan vi bli enda flinkere til å holde tette rekker sideveis. Det er fremdeles litt for stor avstand mellom rekkene til tider. Men dette retter vi på den neste måneden.

Alt i alt så ser det ut som flere og flere kommer i form, vi sykler bedre og bedre som lag og humøret er stadig på topp. Siden vi får været på vår side i år så er jeg overbevist om at det blir ny rekord på Rye 16 i år.