Du er her

Tur/retur Hafjell med Rye 16

Ottar Henangers bilde

Årets treningshelg tur/retur Hafjell 11.-12. mai sammen med Rye 16 er vel gjennomført. En helg som viste å ha det meste av vær som kan oppdrives på denne tiden av året.

Totalt 37 møtte opp lørdag morgen ved Oslo Kristne Senter. Turen nordover fulgte Trondheim-Oslo traseen motsatt vei, via Dal, Råholt, Minnesund, Feiring og til første stopp på bensinstasjonen på Skreia. Lørdagen viste seg fra sin beste side med sol, lett vind i ryggen og med lette tråkk og godt humør gikk det fort nordover for begge gruppene med ryttere. Bortsett fra 3-4 punkteringer på hver av gruppene, samt en ødelagt eike i ett bakhjul med tilhørende besøk på sportsbutikken på Råholt, så foreløp turen uten de store problemene.

Etter en kjapp stopp på Skreia, hvor bensinstasjonen så ut til å bli tømt av vafler, kaffi og annet godt, fortsatte turen videre mot Hafjell. Pga. gunstige vindforhold gikk det raskt videre, hele veien med sikker og fin sykling.

Etter en god middag, samlet vi oss i peisestova for en gjennomgang av sesongen så langt, rittene som ligger foran oss og planen for Styrkeprøven. En fin anledning til å diskutere ulike temaer sammen, samt bli bedre kjent med hverandre uten Rye uniform og hjelm på hodet.

Under returen på søndag viste været seg fra en helt annen side, eller mer presis helt andre sider, for underveis fikk vi alle varianter. Etter en lett optimistisk stemning ved start med opphold og noenlunde ok temperatur, møte vi regnværet ved Lillehammer. Derfra via Moelv til Gjøvik regnet det stort sett i alle retninger og de fleste ble svært kalde etterhvert. Men humøret til hele gjengen var forbilledlig til tross for forfrosne fingre og tær.

Det største problemet for de fleste ble etterhvert å få i seg nok mat og drikke. Mot Skreia lettet været og vi kunne skimte solen gjennom skydekket. Bensinstasjonen ble nok en gang fylt til randen da vi forsøkte å få varmen i kroppen igjen. Vaflene og varm kaffi gikk unna også denne gang.

Siste del av turen ble en hard økt, riktignok stort sett uten regn men med til tider sterk motvind. Desverre oppstod en stygg ulykke i den ene gruppen hvor 3 personer gikk i asfalten. På en rett strekning oppstod det en oppbremsing i rulla som forplantet seg bakover og forårsaket ett velt bakerst. To personer fikk skader, hvorav en ble sendt med følgebilen til legevakten på Lillestrøm. Den andre fortsatte tappert videre i ren Tour de France stil. Etter besøk på legevakten for begge to ser det ut til å ha godt bra, ingen brudd eller alvorlige skader, men forslått begge to.

Pr. idag er det 40 påmeldte med Rye 16 fra Trondheim-Oslo. I tillegg forventer vi at 3-4 til melder seg på i tiden fremover. Målsetningen til laget er å sykle ned mot eller under 16-timer pluss/minus 30 minutter avhengig av forholdene. Utfordringen er å få en så stor gruppe til å fungere optimalt hvor hver enkelt bidrar hele veien. Turen til Hafjell gav oss i ressursgruppa en bedre innsikt i styrken og svakhetene til laget og til enkelte ryttere. I tillegg fikk hver enkelt av oss en liten forsmak på hvordan Styrkeprøven kan utvikle seg. Dette er erfaringer vi vil ta med oss i de siste forberedelser som gjenstår den neste ukene.

Alt i alt så var turen vellykket og en flott gjennomkjøring før selve Styrkeprøven og for rittene som ligger foran oss. Enkelte utfordringer gjenstår, men laget virker å være i god rute også i år med mange sterke, jevngode ryttere. Siden vi i år får været på vår side fra Trondheim så lukter det ny bestetid for Rye 16!

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese