Du er her

Randsfjorden Rundt

Tor Vallas bilde
Forum: 

Det var i går flotte sykkelforhold i et nydelig terreng, og jeg fikk inntrykk av at de fleste på laget var fornøyd med turen.  På Jevnaker lå vi 1:40 foran 2011, mens ved matstasjonen på Bjoneroa lå vi 4:20 etter 2011.  Ved Fluberg bru var vi 6:30 etter skjema, mens vi kom inn i mål på 4:43:05, ca. 3:20 etter 2011.  Vi var likevel i år 12 minutter foran 2012 så vi burde være fornøyd med sluttida! Men vi har nok likevel et forbedringspotensial!  Det ble etterhvert flere som la seg bak i halen, men det er jo en trøst at de som i vår jevnlig har trent med Rye 19 beholdt plassen i rulla. Vi skal jo ha noe igjen for treningstimene på sykkel!  

Vi bestemte på forhånd å sykle jevnt, men det vil ikke si å sykle med lik fart i oppoverbakker og nedoverbakker!  Mitt inntrykk er at vi i lett terreng med svak helning ikke utnyttet muligheten til å øke farten, og i det lette terrenget var det flere som ikke brukte pedalene og kun trillet i ryggen på syklisten foran.  Videre brøyt rulla opp i bakker med noe høy fart. Hvorfor dette skjedde er jeg ikke sikker på. I oppoverbakker var tilbakemeldinger i målområdet at vi syklet noe for fort. Det hadde vært artig om Andreas på Hafjellturen kunne få med en "assistent" som fra bilen kunne ta opp på film hvordan vi bak skifter posisjon fra hvilerekka til fartsrekka og videre hvordan vi gjør dette skiftet foran. Denne filmen kan vi underholde oss med på kvelden på Hafjell, og utgjøre grunnlag for heftige diskusjoner om hvordan vi kan forbedre oss fram til Styrkeprøven!

Jeg tror vi har størst forbedringspotensial i skiftet fra hvilerekka til fartsrekka. Der tror jeg kilden til uønsket akselerasjon ligger, og denne akselerasjonen forplanter seg gjennom hele fartsrekka.  På Randsfjorden Rundt fikk jeg fra min posisjon i rulla inntrykk av at vi holdt riktig fartsdifferanse mellom rekkene på ca. 2-3 km/t. Det var til og med mulig å veksle noen ord med de som syklet ved siden av, noe som er et godt tegn! Vi har heldigvis noen uker igjen til Styrkeprøven, og jeg tror vi bør oppfordre alle om å delta på flest mulig av de gjenstående torsdagstreningene og minimum helgeturene slik at laget blir godt innkjørt til Styrkeprøven. Deltagelse på Hafjellturen bør være et minimumskrav for de som har lite oppmøte på treningene.

Vi har fortsatt plass til flere på laget, så dersom dere kjenner noen spreke syklister som kan bidra i rulla må dere snakke varmt om det trivelige miljøet vi har i Rye 19! 

Tor