Du er her

Randsfjorden Rundt - Ny pers for Rye 16

Ottar Henangers bilde

Randsfjorden Rundt 2013 ble ett flott ritt med perfekte forhold som la til rette for ny rekord for Rye 16. Tiden ble til slutt 3t 53 min.

Med 4 punkteringer like før start ble det noen hektiske minutter før alle sammen, totalt 37 kom seg av gårde. Med Rye 16 i front, tett fulgt av Lille 37 og deretter Rye 19, var det ett stort felt med mange flotte Rye syklister som trillet ut fra start.

Første del av rittet var preget av tilløp til god rullekjøring og godt humør, men med unormalt mange uryddige overganger mellom rekkene i rulla. Kanskje det var ritt-nerver som resulterte i at mange ikke gjorde jobben sin skikkelig med bl.a. å ikke si navnet til siste mann i rulla. Uansett ble resultatet enkelte lange luker, tilløp til forvirring og farlige situasjoner. Pga. vindforholdene startet rulla motsatt vei enn det laget normalt kjører med, kanskje dette også bidro til at enkelte var usikre ifbm. byttene på halen.

Men etterhvert begynte rulla sitte, den enkelte mer fokusert, vei- og vindforhold mer og mer i vår favør. Etter passering Fluberg bro var det bare å ta ut det lille man hadde igjen på vei tilbake til start. Enkelte fikk kjenne på krampene i både lår og legger, en punktering eller to samt mange slitne bein på slutten. De siste 2-3 milene fikk de fleste som ville ut av rulla beskjed om at på halen var det ikke plass til de, her var bare å fortsette å holde tempoet oppe i rulla, noe de fleste også gjorde med stil.

Som flere oppdaget så er det også en del så bakker i dette rittet som skal forseres. I tillegg skulle det vise seg at farten var høyere enn noen gang tidligere. Laget kom til mål samlet med 21 syklister på slutt-tiden 3t 53min. De fleste, inkl. lagets kapteiner, var godt fornøyd med ny rekord. Ideelt sett burde kanskje tiden har vært opptil 5 minutter saktere i forhold til hviklet nivå Rye 16 bør ligge på. Dette hadde kanskje medført at litt flere hadde vært med laget inn til mål, men alle sammen, også de som kom noen minutter etter laget til mål, virket fornøyde med dagens innsats.

På vegne av Rye 16, og helt sikkert alle andre som syklet rittet denne dagen, takk til Hadeland Sykkelklubb som gjorde en strålende jobb som arrangør.

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese