Du er her

Fantastisk tur på Sørlandet!

Frank Thommesens bilde

 

Rye 15 har brukt vinteren godt på å planlegge et av årets høydepunkter, som var en reise på Sørlandet med avslutning på Kongsberg. For at laget skal kunne gjennomføre planer og nå våre målsetninger, er vi helt avhengige av et støtteapparat som er med oss hele veien. Tar det med en gang: dere gjorde en fantastisk innsats, og på vegne av hele laget rettes det en STOR takk til dere alle. At noen av dere også ønsker å være med oss videre på de neste rittene er helt fantastisk!

Vi reiste ned fredag til litt forskjellige tidspunkter, men lag, støtteapparat og biler var samlet utover kvelden. Dag og kveld ble benyttet til diverse rittforbredelser, bl.a. blanding av Squeezy drikke, som skulle ta oss opp til Hovden. Kristiansand Feriesenter viste seg å være et veldig fint overnattingsted, og vi fikk alle mann inn i en stor hytte, veldig sosialt.

Lørdag morgen gikk reveljen kl.05:30 og samlet frokost i god stemning med en litt nervøs undertone, skapte en god ramme før start. Kl. 07:00 sto vi klare for lagbilde før vi skulle sykle de 12 km til start i Kristiansand.

 

Starten gikk og vi visste at den første mila var ganske grei, og at vi deretter skulle inn i et par stigninger. Åpningsfart er alltid viktig , og det er selvsagt noe vanskeligere i løyper som ikke er så god kjente som de tradisjonelle vi vanligvis kjører. Vi startet friskt og hadde ca halvveis i rittet god kontroll på de lagene vi skal sammenligne oss med , men laget falt noe sammen oppover i dalen. Allikevel gjennomførte laget til målsetning, og det skal vi være godt fornøyde med.

Vi passerte noen flotte plasser , og forstår godt at dette rittet er veldig populært med over 2000 deltagere. Ved målgang etter 210 km på Hovden , fant vi oss en fin plass på gresset i solskinnet, og fikk servert Cola og Hovdasuppe. Laget var godt fornøyde og koste seg i solen.

Overnatting på Hovden i hytter , som fungerte veldig bra. Selvsagt en "seierspils" etter dusjen, og felles middag på hotellet på kvelden. En perfekt avslutning på en flott dag.

Rye 15 ga seg ikke der, og dagen etter kl.09:00 stod vi klare for ny tur.

Planen var å sykle til Kongsberg, og vi skulle sykle ruta Rauland, Rjukan, over Gaustadtoppen til Tuddal, over Bolkesjø og ned til Kongsberg, distanse på ca 230 km. Været viste seg nok en gang fra en helt utrolig side, og tuben med solkrem gikk varm.

Det ble noen stigninger og noen utrolig stilige nedkjøringer. Godt dekke på veibanen og nesten ingen biler - hva mer kan en syklist ønske seg?

Turen over Gaustadtoppen ble en tøff påkjenning for de fleste, og det var særdeles viktig å kjøre på egne premisser. Det er langt og det er bratt.

Mot slutten av nedkjøringen på andre siden var det påfyll i væskebalansen og mer mat på lomma for alle mann.

Tror de fleste synes det var flott å få med seg denne turen over toppen i så godt vær! Turen gikk over all forventning og med kun en eneste punktering på hele turen, ble det relativt rolig for teknisk bil. Vel fremme på Kongsberg var en del av logistikken at gjenparkerte biler der skulle ta oss tilbake til Oslo. Fornøyde Rye15 syklister ankom Kongsberg etter en fantastisk helg! Denne karamellen skal vi suge godt på en stund, før vi retter fokus mot neste ritt som er Mjøsa rundt neste helg.

Takk alle sammen for god innsats , fantastisk moral og flott kameratskap !

Foto : Nic Rieck

 

 

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese