Du er her

Gjensidigestiftelsen støtter SK Rye med 75000 kr til terrengsykkelanlegg på Langsetløkka

Tord Bern Hansens bilde

Målsettingen er å utbedre konkurranseløypene våre på Langsetløkka og utforme elementer som både innbyr til mestring og utvikling av våre terrengryttere. I tillegg vet vi at mange andre enn Rye bruker området på fritiden, og vi håper at disse også vil glede seg over det vi bygger. 

 

Vi legger ned innsatsen i nærheten av løkka for å bringe terrengsyklingen nærmest mulig publikum. Vi håper også å få laget noen dropp, kuler og hopp som gjør at de som ser på kan få oppleve våre flinke syklister i utfoldelse på nært hold. Området er allerede publikumsvennlig, men kommer til å bli enda bedre.

Vi har et godt samarbeid med Kjelsås langrenn, og en del av tiltakene er til begge klubbers glede. Her deler vi også på regningen. Kommunen er også veldig positive. 

Det første som er prioritert er å utbedre konkurranseløypa vår til United Bakeries cup. Vi fikser en del på stiene som de yngste klassene bruker slik at de kommer lettere gjennom løypa uten for mye knall og fall. Derfor lager vi stiene for disse uten for mye glatte røtter og dype myrhull.

Løypa på Langsetløkka har fått mye skryt av ryttere fra andre klubber, men de siste årene har vi sett at løypene spesielt utenfor Oslo-området har utviklet seg med kuler, hopp, dropp og doseringer. Dette er elementer som er standard utenlands og som blir vanligere i Norges cup løypene også. Vi håper at vår innsats på Langsetløkka kan bidra til å heve nivået både på løypa og dermed våre rytterne. 

Vi vil derfor ettervert bygge dropp og hopp i forskjellige størrelser slik at rytterne har noe å strekke seg etter. Vi håper også å få på plass noen balanseøvelser og kanskje noe steinete partier (rock gardens).  Utenforstående som i hovedsak sykler grus og asfalt vil kunne oppleve en del av de største elementene  som skumle, men ved at rytterne får mulighetene til å ta det steg for steg, går det valigvis bra. En god følelse er det også for hver gang man mestrer et nytt element. 

 

Vi ser for oss å opprette et byggeråd som skal være med å prioritere hva som skal gjøres. Det blir satt sammen av ryttere og foreldre, og interesserte kan ta kontakt med Tord Bern Hansen på 95135607. 

 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese