Du er her

Oppsummering - Trening 2. juni

Ottar Henangers bilde
Forum: 

Dagens økt var en flott tur rundt Hurdalsjøen med en innlagt bakkeøkt over Minneåsen. Planen var en rolig søndagstur med trening på kjøring med aktiv hale i traseen langs Hurdalsjøen.

Værmeldingene samt skyene på himmelen gjorde at vi var litt spente på hvordan forholdene ville utvikle seg utover dagen. Luft-trykket i hjulene ble redusert for å være forberedt på vått føre. Første del innover mot Hurdalsjøen og over Minneåsen var forholdene flotte med tilløp solskinn og perfekte forhold. Spesiellt avstikkeren om Åsleia med utsikt over Eidsvoll var en overraskende og flott opplevelse. Så langt så det ut som at det skulle bli en fantisk dag på sykkelen, noe det ble på sett og vis også.

Etter en lang, fortjent stopp på Nebbenes i solskinn, møtte en mørk og truende horisont oss på tilbaketuren. Lenge så det ut at vi skulle gå klar av regnværet, men den gang ei. Like før Kløfta åpnet himmelen seg bokstavlig talt og i løpet av minutter var veien oversvømt. Den første gruppa unngikk deler av det verste regnskyllet med en perfekt timet teknisk/taktisk stopp under tak på bensinstasjon med ett lite håp om at det skulle være "bare" ett regnskyll. Men i det gruppe 2 passerte oss var det bare å hive seg på sykkelen og komme seg hjemover. I løpet av sekunder var vi alle sammen gjennomvåte, men turen hjemover gikk med overraskende godt humør og ikke minst trygg og fin kjøring. Tror ikke jeg har opplevd slike vannmengder på så kort tid tidligere, noe også avis-oppslagene fra Oslo også indikerte. På sett og vis så var det en fantastisk og spesiell opplevelse.

Syklinga startet i rolig prate-tempo med 2 i front frem til krysset ved Maura. Til tross for lav intesitet så var rulla overraskende tett og fin store deler i dette partiet. En liten tisse-pause og så var vi klar med aktiv halekjøring innover mot Hurdal. Kåre skulle få prøve seg som halesjef, en rolle som han etterhvert fikk skikkelig dreis på. Litt problemer med liten skrift på enkelte av hjelmene, men bortsett fra det var det var det en fin gjennomkjøring både for Kåre og for laget.

På vei opp Minneåsen fikk hver enklet kjøre i det tempoet som de ønsket. Det virket som at de fleste valgte å kjøre skikkelig på oppover, insatsen var det ikke noe å si på. Etter å ha samlet laget syklet på andre siden, syklet vi samlet videre via Åsleia til bensinstasjonen.

Alt i alt en flott tur med fin sykling og flotte naturopplevelser. Selv regnvær kan være en flott opplevelse fra sykkelsetet.

NB! Alle må sørge for å merke hjelmen med navnet sitt bak på hjelmen. Skriften må være svart på hvit bakgrunn og den må være stor nok til å kunne leses på 5 meters avstand.

Treningene neste uke blir fra Oslo Kristne Senter både tirsdag og torsdag (flyttet fra Hvervenbukta torsdag).