Du er her

NM/NC4 Nesbyen 21 juni 2013

 

Norgesmesterskap/NC4 i utforsykling Nesbyen

Utfor-trasé i Nesbyen går for å være bra teknisk, med raske partier. Sol og varme gjorde at løypa ble meget tørr med mye stein, og som forårsaket en del punkteringer. Temperatur på over 30´ gjennom helgen gjorde at det ble et flott, varmt og solrikt arrangement for syklistene og publikum. 

Regjerende Norgesmester Isak Leivsson fra Sandnes SK forsvarte NM tittelen fra i fjor og vant foran Zakarias Blom Johansen – Rye SK som tok en sterk andreplass og Lars Vatnebryn Sandviken – Drammen CK på tredje. Med dagens seier kunne Isak Leivsson også innkassere 600 poeng og ledelse i NorgesCupen sammenlagt. Kampen om den gule trøya vil stå mellom disse og ingenting er avgjort før siste ritt i Hemsedal 8. september. 

I menn junior kunne Kristian Hodne fra IK Hero krones med tittelen Norgesmester, foran Joachim Finne Schjøtt fra KCK og Mathias Jørgensen fra Hafjell Freeride. Joachim Finne Schjøtt har et solid grep om den gule NorgesCup trøya når det gjenstår et ritt.

Anita Ager Wick fra Drammen CK var overlegen i dagens ritt og kunne for fjerde gang kalle seg Norgesmester i utforsykling. Andreplassen gikk til Guro Stjernevang fra Hemsedal IL Sykkel og tredjeplassen til Alice Grindheim også fra Drammen CK. Anita Ager Wick leder etter dagens ritt NorgesCupen sammenlagt.

Årets siste NorgesCup-ritt i utfor arrangeres i Hemsedal 8. september. Der vil det også bli utdeling av sammenlagtpremier i NorgesCupen.

I de yngre klassene viste deg seg igjen at SK Rye har ryttere som både kan og vil. Her er oversikt på de gode plasseringene de tok:

1.plass Klassen Kvinner 10-12 Mille Johnset 

1.plass Klassen Menn 10-12 år Herman Hanken

1.plass Klassen Menn 13-14 Brage Evensen Vestavik og 3.plass Ole-Herman Bergby

2.plass Klassen Menn 15-16 Robin Andre Ryste Skjeret

 

 

Relaterte artikler: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese