Du er her

Haute Route Pyrenees - Etappe 1 - Solsona - La Seu d'Urgell

Ottar Henangers bilde

Første etappe gikk fra Solsona til La Seu D’Urgell, en relativ enkel etappe (3 av 5 stjerne) på 85 km, 3 stigninger på totalt 2300 høydemeter. Solsona ligger 2-3 timer fra Barcelona så etter en litt nervøs frokost på hotellet, gikk turen via buss til Solsona. Ved ankomst litt før 10 var det god tid før start til å få unnagjort toalett-besøkene, hente sykkelen fra transporten, gjøre de siste justeringer før starten som gikk kl. 11:30.

Det så ut som de fleste beholdt roen selv om stemningen var spent. Så var vi i gang med etappen. En ekstra æresrunde i Solsona sentrum før feltet tok retning første stigning. Den kom allerede etter 10 km og dermed var vi i gang med rittet og klatringa. Da vi hadde startet bakerst i feltet mistet vi fronten av hovedfeltet så å si med en gang. Men vi var godt i gang og de fleste rundt oss så ut til å ta det ganske så rolig så det var ingen grunn til å stresse. Planen var å ta det rolig for å kjenne etter at kroppen fungerte og ikke presse seg første dagen. Vi regner med at vi må betale for eventuell tøff kjøring så tidlig senere i uken når etappene blir mye tøffere. Etter hvert så begynte vi å finne rytmen og det gikk fortere. På forhånd har vi avtalt at hver og enkelt kjører som de selv vil uten å ta hensyn til de andre. Så etter noen kilometer sammen fant vi vårt eget tempo og kjørte ut fra det.

Da vi hadde startet såpass langt bak så begynte vi raskt å ta igjen ryttere som ikke holdt tempoet som de i front hadde. Stigningene viste seg å være relativt enkle, stort sett 4-6% med korte strekk opp mot 14%. Det var enkelt å kontrollere intensiteten og finne rytmen, selv om stigningen varierte en del.  På etappen var det 3 drikke-/matstasjoner hvor det ble servert cola/sportsdrikk/vann, frukt, barer mm. Det er ikke noe å si på utvalget. Matstasjonene ble unnagjort i typisk Rye stil (2-3 minutter). På etappen var det 3 nedkjøringer som alle var helt greie. Litt dårlig asfalt på den siste nedkjøringen til mål, men uten de store problemene.

Vel i mål ble det annonsert av speaker at dermed hadde den første vikingen krysset mållinjen. Alle mann fullførte etappen uten problemer og flere timer innenfor tidsfristen. Alt i alt vel gjennomført start på rittet.

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese