Du er her

Gårsdagens trening - Lagtempo

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Hei og takk for i går! Håper alle synes det var en grei trening. Flott asfalt og gatelys på hele strekket gjorde at sykkelforholdene var gode. Godt å se at dere stilte med lys på sykkelen:)  


I går var det jo lagtempo med 8 drag Åråsen-Leirsund. Det ideelle her er at hvert lag består av jevngode ryttere. Da blir tempo-treningen mest effektfull med et tempo som er tilpasset ditt eget. i går ble det noe hummer og kanari. Ettersom at dette er årets kun andre fellestrening, så kjenner vi ikke ennå hverandres styrke. Neste lagtempo-trening om 2 uker vil vi være nøye med å dele inn i grupper med jevngode ryttere.  


Viktig at vi på lagtempo-treningene kjører 1. draget i et relativt rolig og kontrollert tempo slik at kroppen "går seg til". Dragene fra nr 2 til det nest siste skal være offensive, men fortsatt kontrollerte. På det nest siste draget skal vi kjenne at vi virkelig begynner å bli slitne. På det aller siste draget skal vi ta ut det aller siste av krefter, og gå ned i kjelleren. På denne treningen er formålet å øke hver enkelts anaerobe kapasitet.


NB! Viktig at vi ikke stopper opp og går av sykkelen mellom dragene. Denne pausen (1-2 min) skal brukes til å sykle oss ned (roe helt ned, få ned pulsen, holde bena i gang på lett gir (fjerne mekesyre fra muskulaturen). Går vi av sykkelen hoper melkesyren seg opp i muskulaturen og den stivner. Da kan resten av treningen bli tung og lite effektfull.


Også viktig at vi alle lærer oss til at når vi sykler i front skal vi alltid ligge nede i bukken. Mye mindre luftmotstand, mindre kraftforbruk og mer effektiv sykling.  


Ser frem til ny trening i morgen:) Oppmøte kl. 17.55 på Oslo Kristne Senter. Husk lys foran og bak på sykkelen. Da er det rulle som står på programmet. Vi skal sette fokus på riktig fartstilpasning mellom farts- og hvilerekka i rulla, og myke overganger. Teknisk trening i relativt rolig tempo. Hele treningen vil være i gatebelysning. Vel møtt!


Stein B.