Du er her

Treningen 13/4 - Rolig langtur

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Godt påskeoppmøte:) Totalt 28 ryttere, Ca 18 fra 16/17. Ellers stort sett 15-ryttere. Fokus på snittfart nede på 29-tallet, tett og kompakt rulle og holde oss unna asfaltsprekkene. Turen gikk til Hemnes, et nytt sted for de fleste i feltet:) Det ble 125 km. Sykkelforholdene var tunge i går. Vinden var merkbar, og det føltes som vi fikk den rett i mot eller fra siden på nesten hele turen.  


Etter innkjøringsutfordringer (for stor rulle og til tider altfor høyt tempo), så gikk det seg sånn noenlunde til. Men i den tunge vinden ble farten gjennom hele turen noe for høy. Vi endte på snitt 29 km/t, men burde nok helt klart i går syklet noe saktere. Enkelte klagde, med rette, på for høy puls. Speielt i motbakken MÅ vi bli flinkere til å roe enda mer ned. Men i går gikk det også til dels for fort i de lettere partiene. For å få et godt nok terningsutbytte på våre roligturer (bygge opp den aerobe plattformen  og øke kapasiteten i de for oss viktige blodårene i ben-muskulaturen) så må vi bli mye der disiplinerte med tanke på tempoet på våre rolige langturer. Tempoet kan nærmest ikke bli for sakte på disse treningene:) Er vi nesten like utvilte når vi kommer i mål som når vi startet på de rolige søndagsturene våre, så har vi det "døds"viktige overskuddet til tirsdagshardøktene våre (bakkedrag / lagtempodrag).


Ellers i går hadde vi 3 sekvenser à 1 km med styrketråkk i stort sett motbakke.


På neste rolige langøkt (1. påskedag kl. 1000 fra OKS) SKAL vi igjen holde fokus på rolig tempo. Og da forventes det at alle er superdisiplinerte i frohold til det:)


Neste trening: I morgen (tirsdag) kl. 1800, bakkedrag opp Grefsenkollen. Oppmøte ovenfor krysset Frennings vei-Grefsenkollveien. Velkommen:)


Stein B.