Du er her

Kristin Falck med sterke plasseringer i NorgesCup

Ottar Henangers bilde

Med stort sett hele norgeseliten på plass, var det duket for NorgesCup åpning i Skien 26. - 27. april. Kristin Falck gjorde en knallsterk debut, med blant annet en 9. plass i bakketempo.

På lørdag stod Korketrekker'n bakketempo på programmet, 144 høydemeter fordelt på ca. 3,2 km. Korketrekker'n er omtrent like bratt og lang som Grefsenkollen. Søndag var det klart for årets første fellesstart i en kupert rundløype på 22 km mellom Skien og Porsgrunn. For hver runde måtte rytterne gjennom en til dels krevende løype med mye svinger og stigning på totalt 345 høydemeter (nesten en "Tryvann" per runde).

TEKNISKE PROBLEMER

Kristin Falck, sykler som mastersrytter med dispensasjon til å sykle NC, hadde sin debut i NorgesCup denne helgen. Hun gjorde seg bemerket både i bakketempoen og fellesstarten. I bakketempoen ble det en sterk 9. plass, knappe 17 sekunder bak vinneren med flere ryttere fra landslag og internasjonalt nivå foran seg.

Starten på søndagens fellesstart ble alt annet en optimal. Pga. tekniske problemer med girene (en ledning til elektriske giret hadde falt ut!!) måtte Kristin av sykkelen og havnet dermed langt bak hovedfeltet ut fra start. Men med imponerende tempokjøring alene i 5-6 km fikk Kristin igjen kontakt med hovedfeltet.

GODT FORNØYD

Det var til tider sterk kjøring i front av hovedfeltet og mange sterke ryttere falt av utover rittet. Kristin ble sittende i hovedfeltet som jaktet på 6. utbrytere, men som desverre ble for sterke slik at hovedfeltet ikke klarte å kjøre de inn. Den vanskelige startet hadde nok kostet mye, så i den avgjørende spurten på slutten måtte Kristin gi tapt og endte til slutt på en sterk 20. plass.

Kristin var selv godt fornøyd med debuten i NC, spesielt med tanke på at Kristin bare har drevet med sykling de 4 siste årene og egentlig er Masters-rytter. Og hadde bare giret ikke vært trøblete i starten...