Du er her

Enebakk Rundt - Rye 17 - Oppsummering

Ottar Henangers bilde
Forum: 


(Foto: Ola Morken)

Gratulerer med vel gjennomført Enebakk Rundt!

Enebakk Rundt ble som vanlig til tider hektisk. Etter dager med usikre værmeldinger var vi kanskje heldige selv om det var mange frosne syklister som stod på startstreken. Hvorvidt oppvarmingen hadde noen effekt er vel heller usikkert, for kaldt var det.

I år startet Rye 17 sammen med ryttere fra Eidsvoll 17, vi var vel omtrent 50/50 fra hver klubb og  totalt 34 på startstreken. Siden vi ikke hadde trent sammen som ett lag var vi alle litt spente på hvordan det skulle gå, men etter litt famlende start ble vi etterhvert sikre på hverandre og rulla begynte å gå som om vi hadde syklet sammen i hele vår.

Desverre hadde vi en mindre ulykke etter på kilometer i nærheten av Hellerud, hvor 3 ryttere deiset i bakken. Fra haleposisjon så det dramatisk ut, med sykler og ryttere liggende over hele veibanen. En klassisk oppbremsing foran i rulla som forplantet seg bakover med det resultat at 2-3 ryttere krasjet. Heldigvis gikk det bra med rytterne. Sindre som var hardest rammet fikk ødelagt sykkelen (knekt ramme) og tildels kraftig forslått så han måtte desverre stå av rittet. Bedre gikk det med Thomas og Britt, som begge kunne fortsette med laget hele veien til mål. Vanskelig å estimere, tiden føles som lenge når man står i ro, men kanskje mistet vi 5-6 minutter her uten at det betyr noe.

Etter at Marikollen var passert kom vi endelig inn i ett terreng bedre tilrettelagt for effektiv rullekjøring. Flere og flere ble trygge i rulla, vi begynte å finne rytmen og farten gikk oppover. Som vanlig var det til tider kaotisk, rykkete og vanskelig på halen, men slik er det alltid på Enebakk Rundt.

Innover mot mål begynte nok flere å kjenne kjøret for vi klarte kanskje ikke å holde så høy fart som vi hadde ønsket før start. Men så og si alle var med i rulla hele veien, humøret var topp og veldig god stemning i laget. Kom riktignok noe velvalgte, saftige gloser fra Thomas idet han punkterte like før nedkjøringen mot Nordstrand, men må vi ta med oss i kampens hete.

Etter målpassering virket det som alle var fornøyd med gjennomkjøringen. Tiden ble tilslutt 2 timer 28 minutt, noen som var innenfor målsetning om vi justerer for uhellet vi hadde.

På vegne av Rye 17 sender jeg en stor takk til Eidsvoll 17 som bidro til at Enebakk Rundt ble en suksess også i år!