Du er her

Michelle gikk ned 60 kilo etter at hun ble bitt av sykkelbasillen

Anita Bakk Henriksens bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da vekten til Michelle Engebretsen tippet 120 kilo i 2009 hadde hun fått nok. Nå måtte noe gjøres, og sykling ble redningen.

Det er tilnærmet umulig å tenke seg at 28 år gamle Michelle Engebretsen kun for få år siden veide over 120 kilo. Den nå særdeles spreke jenta suser av gårde langs veien på sin elskede temposykkel, og har senket kroppsvekten med hele femti prosent.

DEN FØRSTE MILEPÆLEN

  • - Jeg fikk beskjed om at jeg var glutenintolerant og var nødt til å legge om kostholdet, noe som hjalp nesten umiddelbart. På grunn av vekten var å gå korte avstander den eneste fysiske aktiviteten jeg var i stand til å gjennomføre i starten.

Michelle ble sakte men sikkert i bedre form, og hun fikk ytterligere motivasjon da hun møtte sin nåværende mann, Jo Engebretsen.

  • - Han var en veldig aktiv person allerede da, og dro meg med ut på diverse turer, forteller hun.

I 2010 nådde hun sin første store milepæl. 30 kilo hadde rast av og med 20 kilo på ryggen gikk Michelle og Jo på langtur i Rondane.

  • Det var en fantastisk følelse å mestre en sånn tur, det hadde jeg ikke trodd bare et år tidligere, sier hun.

 

 

 

 

 

 

 

ALDRI SI ALDRI

Og selv om mannen var en ivrig syklist for Rye XP, skulle ikke Michelle begynne med det samme. Hun likte ikke å sykle, og ingen kunne fortelle henne noe annet.

  • - Jeg har lært at man aldri skal si aldri. I 2011 kjøpte jeg sykkel, og ble umiddelbart bitt av basillen. Første turen min med klikkpedaler falt jeg konstant. Endte opp med at mannen min tok meg med til en skolegård hvor vi øvde til jeg hadde full kontroll, forteller Michelle lattermildt.

Nå veier Michelle knappe 60 kilo og trenger jevnlig, noe hun aldri tidligere har gjort.

  • - Selv om jeg var slank som både barn og tenåring trente jeg aldri. Var aldri med på noe organisert idrett eller treningsstudio og var på nippet til å stryke i gym på skolen.

KILOENE KOM SNIKENDE

 Vekten endret seg drastisk etter videregående da hun fikk jobb på et gatekjøkken. Lite mosjon og mye fet mat førte til at kiloene raskt la seg, uten at Michelle tenkte nevneverdig på det i begynnelsen.

  • - Jeg så ikke meg selv som tjukk eller overvektig. Kiloene kom liksom snikende, og det er først nå når jeg ser bilder at jeg tenker over hvor stor jeg egentlig var, sier hun.

   - Blir det noen langløp til sommeren da?

  • - Nei, jeg liker bedre de korte mer eksplosive rittene. Tempo passer meg bedre, det er så mye morsommere, understreker hun.

Og hun gjør rett i å satse på det. 1. mai syklet hun Enebakk Rundt og vant sin klasse med god margin.

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese