Du er her

Klubbmesterskapet i duathlon ble en innertier

Anita Bakk Henriksens bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Triathlon og multisportgruppa i SK Rye arrangerte 19.mai klubbmesterskap i duathlon, og skal vi tro jungeltelegrafen ble dette en virkelig innertier. Med NM i duathlon til helgen ble dette en veldig bra oppkjøring og en god intensiv økt.


Arrangementet var lagt til Maridalen. Start og mål i nærheten av Maridalen skole.
Idylliske omgivelser og flott vær la gode rammer for de påmeldte.
Et antall frivillige fikk rigget arena på rekordtid og deltagerne fant fort sin plass i skiftesonen.
Da det alltid avholdes informasjonsmøte før start, noe som er obligatorisk for alle deltagere. Dette roer i tillegg nervene for dem som er nye i sporten.
Etter informasjonsmøte var det 10 minutter til start, og en del av deltagerne trippet litt usikkert rundt. Årets løype ble gjennomgått og alle ble oppfordret til en skikkelig oppvarming.

Første etappe var 5 kilometer løp, 2 runder a 2,5 kilometer, på kupert vei. Da løpedelen var kupert ble feltet naturlig nok fort spredt, og pulsen var høy inne til vending etter 2,5 kilometer.

Etter 2 runder med løpesko, skal alle deltagerne inn i skiftesonen. Her er det på med sykkelhjelm, skifte til sykkel-sko, å ta sykkel ut av stativet. Deretter cirka 20 meter løping over linje hvor det er tillatt å sette seg på sykkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var god stemning og strålende sol under klubbmesterskapet. Foto: Ane Munkeby

Resultatene kan du se ved å klikke på denne linken

2 etappen er sykling på vei, 2 runder a cirka 8,5 km på kupert vei. Her er det ikke tillatt å ”ligge på hjul” , men man skal ha 10 meter til sykkel foran. Blir man forbi syklet skal man sørge for at det raskest mulig blir 10 meter til sykkel foran – altså ditt ansvar at avstanden er korrekt.
Syklingen var vellykket, og feltet var naturlig spredt rundt i Maridalen. Gode sykkelforhold, men den vanlige motvinden fra Skar til Hammeren var på plass.

Flere bilder fra arrangementet finner du på Sk Ryes Facebooksider

Etter endt sykling går de av sykkelen ved markert linje for deretter å løpe eventuelt gå med sykkel inn til reservert plass i skiftesonen hvor sykkel henges på plass igjen. Etter parkering av sykkel er det tillatt å ta av hjelmen. Deretter er det på med løpe-sko igjen.

3 etappen er på nytt løping, 1 runde av 2,5 kilometer. Overgangene mellom ulike idretter er krevende. Noen tar det lettere enn andre, men det er anbefalt å trene på dette. Det er noe med at sykkelmuskulaturen ikke er særlig løpevennlig. Man har veldig lett for å sykle for hardt inn til skiftesonen, som kan føre til stive bein når man skal løpe. Dette var det helt sikkert noen som fikk føle litt på i går.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var cola og premier til alle deltakerne. Foto: Therese Thommesen

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese