Du er her

Dette kom frem under møte med revisor og kontrollkomité

Anita Bakk Henriksens bilde

 

Som et ledd i arbeidet med styrets disposisjoner og generelle arbeid for klubben hadde vi i dag et konstruktivt møte med revisor og kontrollkomiteéns to medlemmer. Under vil dere se hva kontroll komiteen vi legge vekt på i sitt arbeid i 2014:

 

 



Kontrollkomiteen vil fokusere på følgende i 2014:

1) Organisering av klubben herunder stillingsbeskrivelser for de sentrale styrevervene; er det en god organisering av klubben som ivaretar medlemmenes interesser og sørger for at klubben drives i henhold til intensjonene. Det blir også viktig å fokusere på at de økonomiske disposisjonene i styret og gruppene er besluttet korrekt og protokollført. I tillegg vil vi ha spesielt fokus mot avtaler gjort på vegne av klubben med eksterne foretak/klubber og/eller enkeltpersoner.

2) En nærmere gjennomgang av noen utvalgte arrangementer i klubbens regi. Spesielt vil vi her se etter hvilke avtaler som er inngått på vegne av klubben, hvordan regnskapet er i forhold til budsjett og om det er forhold ved arrangementene som kan påføre klubben en økonomisk risiko.

I samtalen diskuterte vi mange emner blant annet Italia tur for ressurspersoner. Her er det viktig med åpenhet mot klubben, god informasjon på hjemmesiden, da dette kan virke som forfordeling av noen utvalgte medlemmer.

Det er allerede lagt vekt på dette når det ble presentert på hjemmesiden og videre oppfølging vil bli gitt. Alle var enige om at innblikk i styrets arbeid med å referere til vedtak som er gjort, at det blir referert på hjemmesiden var viktig, det vil fortsette med.

Ellers refereres det her til hva som står på hjemmesiden ang. Italia turen:

«Vi ønsker og «riste» de ulike gruppene sammen, se om det er noe vi kan utnytte av treningsfilosofi, samtrening, utveksle erfaringer, hva skal vi satse på i SK Rye fremover mot 2020. Leder av klubben Gunnar A. Gulliksen blir med på turen samt vår redaktør Anita Bakk Henriksen som vil dokumentere turen og samtalene og miljøet»

Her er det kommet flere gode innspill om ressurspersoner som bør bli med  på turen fra våre medlemmer, noe vi er svært takknemlige for og har tatt hensyn til. Vi vil snart presentere hvem som blir med, også de som er spurt men ikke hadde anledning, turen er i Birken helgen, så noen faller naturlig bort. Viktig også å  presisere at hver medlem betaler en egenandel og sin egen flybillett, total ca  kr.3500, mens klubben betaler kr.4000.

Det ble også drøftet om klubbens vesentlige risikoer, hva det er og hva vi bør se på.

Ellers vil dette bli våre revisorers fokus for 2014:
 

Ad revisjon 2014

Med tanke på revisjonen for 2014 kan det nevnes at i tillegg til å bekrefte riktigheten av regnskap og den økonomiske rapporteringen, også vil bli vektlagt å kontrollere at gruppene for det enkelte regnskap følger klubbens økonomireglement med blant annet hensyn til kontroll og godkjennelse av de økonomiske disposisjonene. Det er derfor viktig at gruppene påser at det foreligger gyldige vedtak/godkjennelse for påløpte kostnader spesielt, og at disposisjonene gjelder virksomheten og er i tråd med klubben formål.

 Dette til informasjon til våre medlemmer fra dagens møte.

Gunnar A. Gulliksen

Leder SK Rye
 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese