Du er her

Sondre Kristiansen med knallsterk sesong så langt- satser nå videre mot VM på hjemmebane

Anita Bakk Henriksens bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sondre Kristiansen har så langt hatt en vanvittig bra sesong, og kjørt seg inn til meget sterke plasseringer som har sikret han en videre ferd sammen med landslaget. Det ultimate målet nå er VM på hjemmebane 8. september.

– Sesongen har vært veldig bra. De to siste årene har sesongoppkjøringen gått greit, mens starten av sesongen gått litt tungt. I år har egentlig alt fungert og jeg har kjørt bra på de løpene som har vært avgjørende for å kunne bli med landslaget på tur, sier Sondre Kristiansen.

Han har også vært frisk og skadefri i en lang periode som har hjulpet med å holde bra stabilitet i treningen.

– Formen og trøkket har vel sakte men sikkert blitt bedre og bedre og jeg har kjørt flere konkurranser enn noen gang. De utenlandske rittene har også gått bedre enn forventet, noe som gir meg ekstra motivasjon og iver for å kjøre fortere, forteller Kristiansen.

– Du gjorde et knallbra U23 VM, hva er dine tanker rundt denne dagen og ikke minst resultatet?

– Formen og følelsen uken før og selve rittdagen var ikke noe spesiell, egentlig bare helt vanlige dager. Har følt at trøkket og formen har vært bra de siste ukene, så jeg var klar for å kjøre det jeg var god for. Jeg sto som nummer 14 (andre rekke) så utgangspunktet for å få en god start var bra.

– Starten gikk greit og jeg passerte som nummer 24 etter første runden. Følelsen da var helt grei og jeg tenkte da at dette kom til å bli en tung dag. Etter en halv runde til begynte det å løsne og jeg kjørte forbi en etter en. Bra sekundering fra de norske rundt løypa hjalp meg med å fortsette å jage. Når de begynte å sekundere i forhold til tetgruppen, og når jeg begynte å se de foran så var det egentlig bare å fortsette kjøret. Jeg klarte å kjøre meg opp til de foran og kjørte forbi for å vise dem at jeg også var med på leken. På inngangen av siste runden kjørte en belgier, franskmann og en nederlender så fort opp bakken at jeg ikke klarte å henge på, sier han og fortsetter.

– Jeg klarte å bite tenne sammen og ble liggende sammen med resten av gruppen som kjempet om 4. plassen. Det var to i denne gruppen som jeg ikke klarte å hamle opp med, men jeg klarte å ta 6. plassen. Er utrolig fornøyd med rittet og hadde aldri trodd at jeg skulle være med å prege løpet. Det er utrolig gøy å se at det ikke er så langt opp til de aller beste!

– Hvordan blir resten av sesongen for deg nå?

– Nå blir det en treningsperiode før NM som er 19. juli. Deretter er det en World Cup i Frankrike, før VM på hjemmebane den 8. september. Jeg har lyst til å sykle fort på alle disse rittene, men aller mest VM. Treningen blir som den har vært, og så skal jeg prøve å få kjørt litt ritt mellom de største rittene for å opprettholde rittformen, forteller Kristiansen.

– Har du fått mange tilbakemeldinger fra folk rundt deg i forbindelse med de gode resultatene?

– Det har vært mange som har kommenter og gratulert meg etter EM, noe som jeg setter utrolig pris på. Utenom det har det vært noen hyggelige tilbakemeldinger etter de to siste World Cup rundene. Alltid morsomt når folk legger merke til hva man gjør, og utrolig morsomt når det er flere fra Norge som også får det til på sykkelsetet, avslutter Krisitiansen.

LYKKE TIL SIER NÅ VI!
 

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese