Du er her

Sykkelsjekk før Styrkeprøven

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Som alle vet så er det i år forbudt med pace-kjøring på Styrkeprøven. D.v.s. at ved punktering eller teknisk svikt med sykkelen, så vil du høyst sannsynlig miste laget. Det må vi for enhver pris unngå skjer på 16- og 17-laget. Stor nedtur for deg personlig, og nedtur for laget som mister en viktig ressurs. Derfor er det vitigere enn noen gang at sykkelen er i tipp topp stand når du står på startsteken i Trondheim.

Sett på nye slanger og dekk. Vedr. slanger bør man helt klart prioritere tykk og solid gummi, og ikke vekt. Vedr. dekk bør man helt klart tenke solide dekk som har egenskapen at de har veldig lav punkteringsannsynlighet. Ikke tenk marginal rullefordel eller vekt.

Jeg har meget god erfaring med å fylle i skum/"guffe" i slangene som automatisk tetter små punkteringshull.  

Vedr. teknisk sjekk skal man ha den på serivce eller selv gå over sykkelen. Stram etter skruer, sjekk stabiliteten til lagrene, sjekk wirene for slitasje, sjekk bremseklossene, sjekk slitasjen til kjedet/kassetten (skal skiftes minst en gang i året).

Alt ovenstående bør være unnagjort minst en uke før T-O, slik at det nye sykles inn til rittet (slite bort de nye dekkenes regnglatte overflate, ferske girwirer strekkes og girene må derfor etterjusteres litt).

Husk både for- og baklykt på T-O. Påbudt! Holder med veldig små lykter.  

Stein B.