Du er her

Adrian Henriksen fullførte NM med stil som eneste Rye-rytter i feltet

Anita Bakk Henriksens bilde
 
Svært overraskende vant Tormod Hausken Jacobsen dagens NM på Eidsvoll. Det ble derimot en tøff oppgave for Adrian Henriksen å holde feltet som eneste fra Sk Rye hele vei inn. Det gikk bare nesten, men det var en fornøyd og litt sliten 20-åring i målområdet etter 184 kilometer med blodslit.
 
Som ventet ble det holdt høy fart helt fra starten av løpet, og gutta i Rye fikk raskt merke nivåforskjellen i en elitegruppe på dette nivået. Verken Edvald Boasson Hagen eller Thor Hushovd var med til Eidsvoll, men favorittene var allikevel sterkt representert med blant annet Alexander Kristoff. Det var ingen tvil om at det ville bli en tøff dag.
 
SNITTFART PÅ 44 KILOMTER I TIMEN
 
Og i et av de største feltene vi har her i Norge (200 syklister) var de første rundene særdeles viktige.
 
- Starten var ok, første gang opp Åsleia (2,7km bakke som skulle kjøres 8 ganger) følte jeg meg helt grei, men ikke super, og jeg satt fint med feltet uten store problemer. Andre runden gikk meget raskt med et 44,1 km/t i snitt, men jeg kjente at kroppen ble bedre og bedre, sier Adrian.
 
Det gikk flere brudd underveis, men ettersom han var eneste Rye-rytter i feltet etter noen runder holdt jeg meg meget rolig i feltet. Runden var generelt veldig flat, med unntak av Åsleia så alle visste at det var der det gjaldt å være sterk. 
 
MÅTTE GI SLIPP ETTER SUPER-STØT
 

- Utover i rittet, etter ca 6 runder (142km) merket jeg at kroppen begynte å bli meget sliten etter gjevnt hardt kjør hele veien. Men jeg var ikke den eneste, feltet var redusert fra 200 ryttere til rundt 90. Vi nærmet oss målgang og jeg hadde virkelig et mål før dagen om hvert fall å komme i mål, noe jeg ikke klarte i Grimstad i fjor, forteller Adrian og legger til: 

 
- Når vi gikk inn i bakken for 8. gang merket jeg raskt at beina var ferdig. Lars-Petter Nordhaug satt inn et super-støt og jeg var helt ferdig. Kom meg over toppen i en liten gruppe og de siste kilometerne inn til mål gikk det veldig raskt i medvinden. Trillet inn i mål til en 69. plass noen minutter bak vinneren. Alt i alt veldig fornøyd med dagen, var bare 15 kilometer for langt for meg i dag til å få til et ordentlig resultat, avslutter han.

 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese