Du er her

Rye er eneste sykkelklubb med egen Endurogruppe- bli med på moroa du også!

Anita Bakk Henriksens bilde

Sykkelenduro har på kort tid blitt populært her i Norge, og Rye fortsetter med sin satsning på en egen endurogruppe hvor syklister kan trene med tanke på å delta i enduroritt. Nå vil de ha flere med på suksessen.

Det blir i år arrangert 5 enduroritt i 80/20-serien (http://80twentyenduro.wordpress.com/) her i landet, Nesbyen, Oslo, Sogndal, Traktor Bike Park og Drammen. Rittene blir arrangert som lavterskelritt slik at alle kan få prøve det nye rittformatet. Her i Oslo har Rye vært arrangørklubb og Oslo Enduro ble en suksess også i år.

Kort om enduro som rittform:
Enduro kan beskrives omtrent som rally, et ritt består av et gitt antall fartsetapper hvor man blir målt tiden på (normalt 3-6 min), hver enkelt rytter blir utdelt starttider til fartsetappene. Etter målgang på fartsetappene er  det transportetappe til neste start, man blir ikke tatt tiden på i transportetappene, men man må rekke neste starttid for å unngå tilleggstid. Fartsetappene går for det meste nedover på til dels teknisk sti, med innslag av bort- og oppover, så transportetappene er ofte rene klatreetapper, gjerne på grusvei. Stiene/løypene det sykles på vil favorisere fulldempede stisykler med ca. 120-160mm vandring, men kan som oftest også sykles på hardtail. En litt snillere rittform enn utfor hvor man kårer raskeste stisyklist, den med minste totaltid sammenlagt på fartsetappene vinner. God fysisk form i kombinasjon med god teknikk er en vinnerformel.

Vi er så langt vi vet første klubb i Norge med egen endurogruppe, og vi gjør dette for å ha et tilbud for syklister fra både utfor og rundbane i tillegg til stisyklister som til nå ikke har hatt et treningstilbud.

Først og fremst er dette en gruppe hvor vi ønsker å utvikle endurosyklister med tanke på deltagelse i ritt, men vi vil være inkluderende og ønske alle medlemmer i Rye som har lyst å prøve endurokonseptet velkommen til trening. Endurogruppen er så langt relativt liten og vi ser gjerne at det kommer flere syklister som ønsker å utvikle seg på stisykling og prøve på endurokonseptet.

I 2014 er det i trening torsdager fra kl. 19-21, alle aldre og både jenter/damer og gutter/menn er velkomne. Vi har i dag et spenn fra 15 år til 60 år på deltakerne i gruppen.

Treningene foregår på egnede stier hvor vi trener på teknikk, fart og flyt, gjerne i seksjoner og korte strekninger, og mye i nedoverbakker. På trening vil det være en fordel å beskytte seg litt ekstra, helhjelm, briller, og knebeskyttere anbefales, rustning kan også vurderes. Hjelm og hansker med lange fingre vil være minstekravet.

Mer informasjon om treningene, oppmøtested og fokus for dagen legges ut i god tid før hver trening.


Spørsmål om rittformen og endurogruppen kan sendes til rs@evotek.no og holm@holmgrimsrud.com.

Med vennlig hilsen
Holm Grimsrud og Rickard Sundell
Ledere og trenere i SK Ryes Endurogruppe

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese