Du er her

Masters Cup 2014 – Norgesmesterskap

En av de helt store evenementene i Masters Cup er selvfølgelig norgesmesterskapet. I år ble NM arrangert av Frøy i Oslo i det vi nok kan kalle noe utradisjonelle Masters løyper. Både tempo etappen og fellesstarten var nemlig i langt større grad enn vanlig preget av bakker.

Om tempo etappen; denne var lagt til Siggerud, en to milsløype i svært kupert terreng. Løypa hadde en hardhet og tekniske utfordringer som tidligere stort sett har vært forbeholdt Norges Cup. Rye stilte med en god del ryttere. For å nevne noen: Eirik Olsen sørget for en god fjerde plass i en knall hard klasse på en meget sterk tid. Sigurd Røeggen fikk også en god fjerde plass i sin klasse, og Maria Kalland fikk pall plass. Gratulerer! 

Om fellesstarten: denne var i følge grand old man Ivar Westby et NM i bakkeintervall. Fellesstart etappen gikk i omtrent samme trasé som Follorittet, det betyr mange runder, der hver av rundene ble avsluttet med en monsterbakke fra Nessetveien opp Askehaugveien til Norby Kirke. (Dette tilsvarer omtrent Grefesenkollen for hver runde) Honnør til absolutt alle som i det hele tatt overlevde en slik trasé! For å nevne noen: Even Ask kom inn til en sterk 14de plass i sin klasse, Sven Ove Hoel til en 17de i sin. Vi snakker bein-harde klasser for gutta! Selv kom jeg inn til en overlykkelig seier og benytter sjansen til å takke for alle gratulasjoner.

Om arrangementet: Frøy sykkelklubb skal ha massevis av ros for arrangementet. Som deltaker kan jeg ikke annet enn si tusen takk for en flott sykkelfest med spennende løypevalg, våkne løypevakter, god informasjon, og fine hjemmesider med flotte bilder og artikler. 

Se hjemmesidene her: Norgesmesterskap landevei Masters 2014

Se alle bildene her: lørdag tempo, søndag fellesstart, og pall-bilder begge dager.

Alle bildene er tatt av fotograf Ola Morken

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese