Du er her

Alexander Jansson vant Karlstad Triathlon

Anita Bakk Henriksens bilde

Søndag 20. juli gikk Karlstad Triathlon av stabelen i Sverige, og som representant for SK Rye Tri vant Alexander Jansson sin klasse overlegent med hele ti minutter på nummer 2.

– Jeg er helt klart fornøyd med innsatsen med sluttid på cirka 4 timer17 minutter, og en god forbedring av personlig tid. Det er vel fremfor alt tidene jeg er fornøyd med fremfor selve plasseringen da det var få deltakere og ikke like godt motstand som på andre konkurranser, forteller Jansson etter endt løp. 

Han mener det var få påmeldte til denne distansen, sannsynligvis grunnet større interesse for olympisk og sprint som gikk lørdag 19/7 (og at det relativt sent ble åpnet opp for en HIM-distanse). I underkant av 50 personer, fordelt på 10 senior, 20 mosjonsklassen kom til start.

Konkurransen holdes med start og mål i sentrale Karlstad. Svømming i Vænern sjø, sykling på til store deler avstengte veier (3x3mil) og løping (3x7km) langs med vannet i sentrale Karlstad. Flat baneprofil og muligheter til raske tider. Været var imidlertid meldt tøft med tanke på 26-28 grader og vindstille.

Undertegnede kjørte for SK Rye Tri og vant mosjonsklassen herrer på 4h17min med 10 min margin til nummer 2. Kom også totalt in som nummer 2 sett over samtlige klasser, og 2 minutter bak seieren i senior-klassen.

– Karlstad Triathlon er ett arrangement som kan anbefales med tanke på plasseringen av løpet (enkel logistikk) og baneprofil. Det har blitt arrangert ett antall år med olympisk og sprint, mens det var premiere i år på HIM-distanse. Med litt flere deltakere på halvdistansen og feedback på årets versjon så kommer det bli ett supert arrangement neste gang.

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese