Du er her

Rye sikret seg hele to førsteplasser under helgens Oslo Tri

Anita Bakk Henriksens bilde

                                                                                                                    

Nykommeren Anne Bakken Hinsch og veteranen Lars-Erik Løvdahl kjempet seg til 1.plass i hver sin klasse under helgens Oslo Tri suksess. Foto: Johan Wigforss

– Dette var min første triathlon på 25 år, sier Anne Bakken Hinsch

Hun lærte seg å crawle i vinter og gledet seg til å delta.

– Jeg kom i land på 56. plass og tok stadig igjen damer jevnt og trutt og kom på 10. plass i mål av alle damene. Det var jo inspirerende ta igjen folk hele tiden. Bra med fellesstart med bare damer, sier hun og legger til:

Det var et veldig fint arrangement, og det var god stemning i målområdet!

VÅTDRAKT ELLER IKKE?

Lars-Erik Løvdahl har deltatt i Oslo Triathlon så mange ganger at han ikke lenger har oversikt.
 
– Siden vannet var så varmt i år, hadde jeg en liten runde med meg selv før start. Våtdrakt eller ikke? Jeg lærte crawl som godt voksen, og er således ikke i besittelse av de helt store tekniske ferdighetene på området.
 
Våtdrakt er bra når man svømmer dårlig, men det tar tid å få den av seg også, og avstanden er bare 750 meter så. Til slutt falt valget på drakt for Løvdahl.
 
– Starten gikk, og jeg syntes det fungerte rimelig greit, litt spark og knuffing må en vel regne med. Inn på land, og den litt lange løpingen til skiftesonen, men mye support fra tilskuere gjør alltid godt.  Tida ble 15,20. Og jeg vet at jeg er treg i skiftesonen, men 4,54? Den var drøy, sier han.
 
LIKER SYKKEL BEST
 
Ut på sykkel, som er den øvelse Løvdahl liker best, og han tenkte at det var mulig å ta inn litt her.
 
– Men det ble litt tungt. Selv om det ikke er de verste bakkene, så er løypa ganske sugende med mye opp og ned. Mye østavind gjorde ikke saken bedre, men det er jo likt for alle. Det kan da ikke være alderen?, spør han muntert.
 
Uansett, så ble det litt dårligere enn i fjor. Men min kjære Colnago sykkel fungerte perfekt.
Etter å ha plassert vidunderet trygt på stativet, og iført meg joggesko var jeg klar for dagen siste økt. 1,29 i skiftesonen, ja ja.
 
– Løpingen rundt i publikumsområdet var trivelig, med heiarop og greier. Jeg klarte å passere noen i den første halvdelen, men måtte seg meg fraløpt av 2-3 stykker på slutten. Bakken opp til kiosken er tung mot slutten av løpingen, sier han.
 
Derfra og inn til mål er det stort sett nedover, og bare å gi på med det som var igjen av krefter. Tida? 1.31.36. ok, litt dårligere enn i fjor, men neste år...
 
 
MÅ VÆRE TILDEKKET
 
– Jeg synes arrangementet er blitt veldig proft etter hvert. Mye publikum, som er veldig flinke til å heie på deltakerne, og skape stemning. En dame jeg snakket med, sa at hun aldri hadde vært med på triathlon (dette var stafettlag), men dette gav mersmak.
 
En negativ ting hørte dog Løvdahl  fra flere.
 
– Det var regelen om at man ikke fikk delta (løpe) uten å være tildekket med trøye. Jeg tror de færreste mosjonister kjente til dette (ikke jeg heller, men dette gjaldt nok mest for damene), og det var et par episoder hvor damer ble stoppet ut på løping,  og sendt tilbake i skiftesonen fordi de ikke var tilstrekkelig tildekket. Dette burde vært opplyst bedre, sier han.
 
– EN FEST FOR ALLE!

– Det ble en svært så vellykket dag. Værgudene var med oss og masse blide funksjonærer, deltagere og publikum som kranset både Sognsvann og området rundt Norges Idrettshøgskole denne flotte lørdagen, sier arrangør Frank Thommesen.

En varm sommer skapte spenning med tanke på bruk av våtdrakt. Mange spørsmål til arrangør selv om regelverket er publisert og det er skrevet en artikkel om dette på OSLOTRI

– Vi la ut bøyene torsdag kveld og dette var det mange som fikk med seg. Fredag var det mange som testet svømmeløypa. Dagen før dagen er det fint med en svømmetur ! Som arrangør ønsker vi oss at alle leser informasjonen som er tilgjengelig slik at man er best mulig forberedt enten som utøver , funksjonær eller publikum.
 
                                                                                                                   Foto: Fredrik Lingvall
 
BARNA VISTE STOR IVER

Nå ble det slik at utøvere i Triatlonserien ( gamle Norges cup ) måtte svømme uten våtdrakt og det ble av sikkerhetsmessige årsaker vurdert dit hen at alle andre puljer fikk velge om de ville benytte drakt eller ikke. Dette fungerte fint og sikkerheten vi har rundt Sognsvann fungerte utmerket.

– Første starten gikk kl.0800 og deretter fulgte 7 andre puljer med siste puljestart kl.1400. Eget barne triathlon ble gjennomført omtrent midt på dagen og vi håper med dette at vi har “hektet” noen av barna til denne fantastiske idretten vår. Barna viste stor iver og ga uttrykk for at de var fornøyde når de kom til mål. Det var storveis og komme inn på arenaen som de voksne benyttet og føle på målgangen gjennom Intersport portalen, sier Thommesen.

Et annet aspekt med å legge inn barne triathlon der vi gjorde var å “tømme” Maridalen for syklister før de neste store puljene kom. Dette mener vi fungerte godt. Har fått flere tilbakemeldinger fra deltagere som sier de “syklet alene”. Det er nettopp det som er hensikten på syklingen , det skal være 10 meter mellom syklene.
 

Alle resultatene fra Oslo Tri kan du finne HER

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese