Du er her

Sammen for fredelig sameksistens i marka

Per Christian Dæhlins bilde

På søndag 21. august var det Sykle-med-hue aksjonsdag ved mange av inngangsportene til Nordmarka og Østmarka.

Rye var med og hadde folk på stand både på Songsvann og ved Hammeren. Mange hundre brosjyrer ble utdelt og reaksjonene var overveldene positive – selv om det var noen som hadde detfor travelt til å stoppe og snakke med oss :-)

Aksjonen er et resultat av at konfliktnivået mellom gående og syklende i marka har vært ganske høyt til tider. Det hele toppet seg veldig da noen tullinger spente kjennting over løypene til Terrengsykkelrittet fra Skullerudstua for et par år siden. En av tingene dette førte til er at Oslo og omland Friluftsråd samlet mange av organisasjonene som driver med aktivitet i marka slik at de skulle snakke sammen. Og det første så til denne aksjon. Hovedbudskapet er at hvis vi tar hensyn til hverandre så er det god plass til alle. Det ble også utformet noen råd både til gående og til syklende.

Aksjonen har fått masse medieomtale. Mange av de store lokalavisene i Oslo og omland har dekket det og NRK Østlandsending hadde også et innslag. Så budskapet er godt spredt og mange av de vi snakket under aksjonen med nevnte at de kjente kampanjen fra media. Se innslaget på NRK Østlandssendingen (TV – nyheter 18.45, 21. aug.) her: http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestlandssendingen

Oraganisasjonene som var med på aksjonen: Oslo og omegn friluftsråd, Sportsklubben Rye, BOC, Frøy, NOTS, Skiforeningen, DNT Oslo og omegn, Østmarkas venner, Oslo kommune, Bærum natur og friluftsråd, Lørenskog CK.

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese