Du er her

Yorkshire Maraton

Inge Nilssens bilde

Laura Bakker og Runar Sæther fra Sportsklubben Rye debuterte som Maraton løpere i Yorkshire Maraton søndag 12. oktober.

Runar Sæther løp inn til 2. plass i sin aldersgruppe og totalt 10. plass av 7 000 startede. Slutttiden ble 2:40. Runar forteller at målet var 2:30 men en skade i oppkjøringen gjorde sitt til at drømmen om 2:30 brast. En optimistisk start og fristelsen til å gå i et brudd med en av de kvinnelige eliteløpererne medførte at det ble et blytungt møte med den berømte veggen. De siste 15K var brutale. Runar forteller at han aldri har vært så langt ned i kjelleren i løp før.

Laura fikk en fin opplevelse i maratondebuten. Hun kom til Yorkshire med et solid trenigsgrunnlag og fullførte med glans. Hånd i hånd med sin mor (for andledningen i Rye skjorte), løp de i mål på 4.36. Det var bare store smil og entusiasme etter målgang.

Runar forteller at Yorkshire Maraton var helt ny på programmet i fjor, men er allerede så populært at de  7 000 ledige plassene til årets løp ble utsolgt på få timer. Innbyggerne i Yorkshire og de omliggende landsbyene bidrar til en fantastisk atmosfære rundt løpet. Hus er pyntet, det er flagg overalt og selv landsbypresten tar seg tid til å heie frem løperne før søndagens gudstjeneste. Løypa er relativt flat (med noen lengre stigninger) og orgniseringen var prikkfri. Laura og Runar anbefaler løpet på det varmeste.

Vi gratulerer Laura og Runar med marton debuten og de kjempegode prestasjonene og ikke minst  masse gratulasjoner til Laura`s mor, Anne Bakker.