Du er her

Rye Enduro- første av sitt slag!

Holm Grimsruds bilde

Enduro har på kort tid blitt en populær rittform både utenlands og her hjemme, og Rye satser med egen endurogruppe for syklister som ønsker å delta i gleden. 

Her til lands arrangeres enduroritt både i serien 80Twenty (www.80twenty.no), og individuelt. Rittene blir arrangert som lavterskelritt slik at alle kan få prøve rittformatet. Her i Oslo har Rye de siste årene vært arrangørklubb, og OsloEnduro har vært en suksess.

Enduro kan beskrives omtrent som rally, hvor et ritt består av et gitt antall fartsetapper med tidtagning. Rytterens etappetider legges sammen for å gi en totaltid, og rittplassering rangeres etter lavest totaltid. Fartsetappene går hovedsakelig nedover på til dels teknisk sti, med innslag av bort- og oppover. Etter målgang på den enkelte fartsetappe følger en transportetappe til starten av neste fartsetappe. Transportetappene er ofte rene klatreetapper, gjerne på grusvei. Det tas ikke tid på transportetappene, men avhengig av hvordan rittet avvikles kan rytterne måtte stå på starten av påfløgende fartsetappe innen et gitt tidspunkt for å unngå tilleggstid. Fartsetappene vil favorisere fulldempede stisykler med ca. 140-160mm vandring, men kan som oftest også sykles på hardtail. Med andre ord er det en litt snillere rittform enn utfor, og hvor god fysisk form i kombinasjon med god teknikk er en vinnerformel.

Vi er den første klubben i Norge med egen endurogruppe, og vi gjør dette for å ha et tilbud for syklister fra både utfor og rundbane, i tillegg til stisyklister som til nå ikke har hatt et treningstilbud. Først og fremst er dette en gruppe hvor vi ønsker å utvikle endurosyklister med tanke på rittdeltagelse, men vi er veldig inkluderende og ønsker alle medlemmer i Rye som har lyst å prøve endurokonseptet velkommen på trening. Vi har et aldersspenn i gruppen fra 17 år og oppover.

Treningene foregår på egnede stier hvor vi trener teknikk, fart og flyt, gjerne i seksjoner og kortere strekninger. Hjelm er en forutsetning for deltagelse på trening. Vi anbefaler bryk av ytterligere beskyttelse som hansker, briller og knebesytelse, men det er ikke en forutsetning for deltagelse.

Mer informasjon om treningene, oppmøtested og fokus for dagen legges ut før hver trening.


Spørsmål om rittformen og endurogruppen kan sendes til rs@evotek.no(link sends e-mail) og holm@holmgrimsrud.com(link sends e-mail).

Med vennlig hilsen
Holm Grimsrud og Rickard Sundell
Ledere og trenere i SK Ryes Endurogruppe

Relaterte artikler: 
Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen

Kommentarer

Øyvind Haugens bilde

"Mer informasjon om treningene, oppmøtested og fokus for dagen legges ut før hver trening."

Hvor legges dette ut? Har ikke funnet noe på hjemmesiden tidligere.

Tord Bern Hansens bilde

Endurogruppa er en hemmelig FB-gruppe ;-)

Tord Bern Hansens bilde

Skal være "har en hemmelig FB-gruppe"

Øyvind Haugens bilde

Dårlig kombinasjon å ønske seg flere deltagere hvis treningene er "hemmelige".

Holm Grimsruds bilde

Hei Øyvind, vi har ikke hatt tilgang til en egen del av hjemmesiden tidligere, men fra og med 2015 vil all informasjon legges ut her. Gleder oss til å se deg på trening til våren

Riktig nettside for 80twenty er www.80twenty.no.