Du er her

London-lotteriet stenger onsdag

Martin Henrik Andresens bilde
Forum: 

Har du en drøm om å løpe i Londons gater, bør du være rask. I morgen er siste dag for plasslotteriet til Royal Parks Half Marathon. Første trekning er allerede fredag.

Royal Parks Half Maraton er et veldedighetsarrangement. Alle inntekter går til stiftelsen som sørger for å holde Londons parker i topp stand. I tillegg kan man løpe til inntekt for et utvalg av veldedige organisasjoner. Å løpe i London er populært og det er begrenset antall plasser. Derfor arrangerer de lotteri for en stor del av plassene.

Løpet er så populært at du ikke kan bare melde deg på. Du må melde deg på en interesseliste og så er det en loddtrekning om hvem som får plass. Maks antall deltakere er 16 000. Charityorganisasjonene har fått tildelt en del plasser som deltakere kan søke på om å få representere hvis de ønsker eller ikke får plass i loddtrekningen.

Sportsklubben Rye har historie for å gjøre det meget bra i London. I 2014 løp Svein-Erik Bakke inn som nr. 1 blandt alle over 45 år med sluttiden 1:19:16. I 2013 kom Ryeløperen Runar Sæther inn på en flott 11. plass blandt 15.000 løpere med tiden 1:16:21.

Royal Parks Half regnes som Londons vakreste løp med en løype som tar deg gjennom fire fabelaktige parker og forbi sentrale serverdigheter. Løpet går gjennom Hyde Park, Kensington Gardens, St James’s Park og Green Park og har tidligere blitt kåret til Storbritannias beste utendørsarrangement.

Run for a reason

 

Løpegruppens årsmøte har bestemt at årets utenlandstur legges til Amsterdam maraton 18. oktober. Løpet i London går av stabelen bare en uke tidligere, så det er lite realistisk å delta på begge deler.