Du er her

Enebakk Rundt: Oppsummering

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Mitt evalueringsgrunnlag er som rullekaptein fra start til etter Marikollen og som fungerende halekaptein fra før Flateby til Ytre Enebakk. Noen kilometer etter Ytre Enebakk var det "kvelden" for meg :-(

Først tar vi de store plussene fra i dag: Stort oppmøte ( 28 Rye 15-ryttere) + noen gjester og INGEN forfall :-). Bakkene ble, med noen få unntak, kjørt i behersket tempo. Det tekniske krevende partiet mellom Strømmen og Marikollen ble, slik jeg opplevde det, kjørt eksemplarisk. Fine overganger bak og foran på rulla (stor ros til de sterke 15-gutta som klarte å roe ned når de var i front!!!!!!). God kommunikasjon mellom rytterne i rulla. Flott navigasjon i front av rulla med tanke på å unngå sprekker og hull i asfalten. Og det beste av alt: At hele 20 Rye 15-gutter kommer samlet til mål. Dette vitner om en  stor, jevn og solid gruppe. Det er et særdeles stort pluss med tanke på T-O :-)

Ting vi må bli bedre på fra dagens ritt: Det gikk for sakte i lettpartiene, fra start til Ytre Enebakk. Når det er flatt skal det settes høyere tempo enn det vi hadde i dag. I dag ble det altfor lite utskiftninger fra rulla frem til Ytre Enebakk. Etter Marikollen fylte vi på med sterke ryttere som hadde ligget på halen siden start. Men "ingen" gikk ut av rulla. Dette første til at rulla etter hvert ble for stor. Hvorfor hadde så få ryttere behov for å gå ut av rulla? Jo, det ble kjørt litt for passivt, folk ble ikke nok slitne. Dette ble en "ond sirkel" i store deler av rittet. Gjennom et ritt skal det være en balansert runddans der ryttere jevnt og trutt går ut av rulle og andre kommer inn. I dag ble det altfor statisk. Ellers så vil jeg også nevne at det i perioden mellom Flateby og Ytre Enebakk ble syklet for hardt umiddelbart etter bakketoppene (tenk på de som er på halen som fortsatt befinner seg i bakken).

Ved runding Ytre Enebakk ble det satt litt høyere tempo, og halen ble fort uorganisert (slitne ryttere) og da måtte noen av oss slippe der. 

Både og med sluttiden vår på 2.08.51: Målsetningen vår var under 2.08. Det burde vi ha klart i dagens gode rittvær (lite vind og tørr vei). Samtidig er det utrolig bra, og viktig, at nesten hele gjengen kom samlet i mål :-)

Ikke fortvil vi som ikke hang med helt inn, eller måte bryte underveis. Alle vet at ER er et cowboy-ritt som overhodet ikke kan sammenlignes med T-O.  Og det beste av alt: Det er lenge til 20. juni. Neste ritt er Nordmarka Rundt 24. mai, et lengre, roligere og mindre teknisk krevende ritt.

Håper at gjestene våre fra dagens ritt blir med på fellestreningene våre, og nye ritt fremover. Hjerlelig velkommen skal dere være!

Stein B, kaptein for en dag.   

 

         

Vil benytte anledningen til å takke for en flott tur med dere. Ble velvillig tatt inn på halen da dere tok meg igjen, og fikk anledning til å hente meg inn litt etter syrefesten med Tempoen. Så fikk jeg heldigvis lov å kjøre meg inn i rulla også. Fra Ytre ble det ekstra moro, selv om beina skreik hele veien hjem (og jeg lovet meg selv å aldri mer bli med på å åpne et ritt på halen til XP... ) Det gikk spesielt bra fra Ytre, synes jeg. Herlig rulle, herlige folk, og da jeg fikk ei glippe ved Sværsvann, ble jeg jaggu dytta litt opp igjen tilbake på plass også. Mange hyggelige kommentarer og tilrop i tillegg gjorde dette til en toppers reise for meg. Dere kjørte meg til og med inn til nest beste dametid (søren klype, bare 5 sek fra beste...;)) Takk for turen, gutter. Alt tyder på dette blir en bra sesong for R15. 

Takk for hyggelig tilbakemelding. Fint å høre at du ble tatt godt vare på. Dersom du går lei av de mastersgutta skal du vite at vi dytter deg gjerne flere ganger :-)

Erik Øystein Johansens bilde

Kanskje Rye 15 skulle gå inn for seier i dameklassen på T-O?