Du er her

Hilsen fra Espen etter dagens Enebakk Rundt

I dag var dagen da noen skulle stå med tidtager på treninga. Og Tempoen skulle gjøre noe de ikke har gjort hittil i år; kjøre rulle. Dagen passet ikke for alle, så vi stilte til start med halv besetning; men fikk til gjengjeld låne et par gode bein fra Sindre og Kjetil. Hvordan skulle dette gå?

Claes og jeg hadde sett inn i glasskula dagen før og hadde et par spådommer, i et ritt som alltid fremstår kaotisk og overraskende. Men vi hadde egentlig ingen annen strategi enn å kjøre det vi var gode for. Så var da spørsmålet; hvordan gjør vi det?

Jeg er ydmyk og innrømmer et par taktiske feil. Den første var at jeg etter å ha snakket med kapteinene på XP mente det kunne være fornuftig å henge på de ut av byen, før vi slapp oss ned og kjørte eget løp. Det ble en steikepanne midt i trynet og syrefest etter 1 km. Halen til XP er ikke noe sted man ønsker å være. Og vi mistet en del allerede her. De som overlevde hadde fått kokt beina ganske grundig før det roet seg ned. Det blir minus i margen når totalregnskapet skal gjøres opp. Men vi var klar over at 15T lå bak og fanget opp de som ikke hang med.

Den andre taktiske bommen godt ut i rittet var å henge oss på og bli ligge tett på Kjekkas for lenge. Det fikk opp farten, noe som var etterspurt av en del, men skapte også utfordringer.

Vi plukket opp noen ryttere fra XP. Med vingeklippet mannskap var det fornuftig å holde moderat fart og la disse få hentet seg inn, og så få dem inn i rulla. Da fikk vi og se hva vi vi klarer med fullt mannskap. En punktering, noen som falt av, noen perioder da vi ble for slappe og mista fart, joda, alt det også. Men når rulla satt, gikk det tidvis styggfort; nesten så fort som vi bør kjøre på maks.

Vi kom i mål på 1:59-ish, så vidt slått av Sagene og så vidt foran Follo. Det var 5 lag foran oss, hvor 3 av dem stiller til start på Lillehammer. Kjekkas er nok klar favoritt sammen med Lillehammer, men så er det tett mellom Sagene, oss og Follo. Det skulle ikke forundre meg om dette kan bli gjennomgangsmelodien i rittene fremover også.

Vi har mye å gå på og det var mange lovende takter og mye god kjøring og heroisk innsats. Jeg er egentlig veldig imponert over hva vi fikk til på tross av det vi tross alt må få kalle skrall besetning i betydningen relativt få ryttere. Nå skal vi trene mye og sammen og få skikk på de tingene som ikke var så bra. Og dyrke enda mer av det gode felleskapet og det som var bra.

Takk for innsatsen. Dere gjorde en heltemodig jobb i dag. Ekstra imponert er jeg over Jarle som hang med to «the bitter end». Du har gjort et kvantesprang (hmm: det er vel faktisk egentlig ikke så langt; noen som husker Bohr og kvanteteori fra skolebenken wink emotion)

Jeg vil avslutte med den viktigste tilbakemelding jeg ønsker å gi på dagens reise - nemlig suksess. Resultatet i dag bekrefter i mitt syn at Tempoen har muligheter til pallplass i juni, når vi da skal dundre ivei fra Lillehammer til Oslo, og da med 20 sterke bein og flest mulig i mål under egen parole og med eget løp.

TBC

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen