Du er her

Randsfjorden Rundt: Rittstrategi

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Infomøte PRESIST!!!!!!!!!!!! kl. 7.45 utenfor skolen (sekretariatet). På ER og NR var det mange som ikke kom presist. I respekt for sine lagkamerater så SKAL alle nå være på plass kl 7.45! Kom ferdig skiftet og med ferdig montert startnr.

Værutsikter: 7-9 'C, uttrygt for lett regn, lite vind 1-3 m/s fra øst.

Oppmøte i startslusen kl 08.30. Starten går kl. 08.39. Vi starter bak Lørenskog. P.t. er vi 26 Rye 15-rytterere og 2 gjesteryttere.

152 km. Målsetning: 3 timer. 45 min (snitthastighet 40,5 km/t)

Startoppsett: I front: Sjur og Per-Åge. Nr 2: Håvard og Ola C. Ellers i startrulla (tilfeldig rekkefølge): Roger, Stein H, Øyvind, Nils, Tore, Jon-Ivar, Hans, Dag Ole, Kåre, Terje, Øystein G, Sindre. I front av halen: Jo og Øystein S. Bent og Knut L stiller bakerst på halen.

Ut fra start legger vi oss ca 30 meter bak Lørenskog. Vi sykler med låst rulle frem til toppen av startbakken. I selve bakken sykler Håvard og Ola C helt i front, mens Sjur og Per-Åge ligger i 2. posisjon og styrer tempoet (holder tempoet nede).

På toppen av bakken legger Håvard og Ola C seg på halen og rulla starter opp. Fra toppen av startbakken til Jevnaker (29 km) så er det veldig snilt terreng med mye slakt nedover og flater. Få motbakker. Vi tar sikte på at det ikke blir utskiftninger i rulla før Jevnaker. Hastigheten vil stort sett ligge i 40-50 km/t. Bent og Knut L vil hele tiden her ligge bakerst på halen og hjelpe event. de som sliter litt. Nede i Jevnaker sentrum roer rulla litt ned og venter på signalet "alle mann alle" fra Bent/Knut.

Umiddelbart etter Jevnaker sentrum blir det store utskiftninger i rulla, og den økes til 16 ryttere. Fra Jevnaker til Fluberg bru (99 km) er det relativt flatt med mange småbakker som slukes. Få lengre motbakker, men etter ca 90 km er det en lang stigning på ca 1,5 km. Blir det merkbar sidevind fra øst (fra vannet) så vil kapteinsteamet vurdere å snu rulla på dette strekket. Blir det stor slitasje på halen grunnet sidevind så vil det bli vurdert om å redusere farten noe og legge alle inn i rulla i en kortere periode (for å hvile rytterne). Hastigheten på vestsiden av Randsfjorden bør stort sett ligge på 40-45 km/t. Noe lavere hvis mye sidevind.

Ved Fluberg bru kommer vi inn i et tøft parti. Først litt motvind over den lange brua, så direkte inn i et motbakkeparti. Her vil naturligvis farten reduseres mye og kapteinsteamet vurderer å låse rulla i stigningen. 

Oppe på høyden etter Fluberg bru blir det igjen relativt flatt og lettkjørt terreng, der vi ikke vil oppleve noe særlig vind, helt inn til målbakken (150 km). Færre småbakker, men flere slake bakker som er lett å "bestige". Få bakker der vi må roe mye ned. Etter ca 125 starter innspurten. Alle inn i rulla for å ta ut sine siste krefter. Her det nærmest paddefaltt helt inn til målbakken. Fra toppen etter Fluberg bru og inn til målbakken vil vi stort sett ligge og cruice i 40-45 km/t. 

Kapteinsteamet vil vurdere tempoet i målbakken. Kniver vi med målsetningen blir et full spiker. Har vi full kontroll, roer vi ned og vi kommer inn samlet.

Randsfjorden rundt er spesielt med sin flate men samtidig småbakke-profil. Derfor er det her ekstra viktig å ha  fokus på "rolig-over-bakkekulene-i-front". Stor fart inn i bakkene og da sluke småkneikene. Og husk alltid korteste vei og unngå (god margin) hull og langsgående sprekker i asfalten.

Vedr. drikkestopp: Det blir en form for drikkestropp umiddelbart etter Fluberg bru. Hva det konkret blir, blir dere informert om på info-møtet. En ting er sikkert: Den skal være mye mer tidseffektiv enn på NR (den tok for lang tid). Tips til dere alle: Spis og drikk godt før rittstart, og ta med mat på lomma. Dere som trenger mye mat under ritt: Ta med mye mat på lomma.

Hvis regn: Forbudt med regnjakke. Event. legg en plast-handlepose i front under trøya.

Ta event. med ekstra hjul til info-møtet. Kan også være et sjakktrekk å ha med slange og luft på lomma. Ved punktering vil man uansett miste laget.

NR var et slitsomt ritt med hele 1800 høydemeter. RR er et nærmest flatt ritt med fart og spenning :-)

Lad kroppen. Vi treffes på Brandbu lørdag morgen senest kl  07.45 :-)