Du er her

Ritrapport Randsfjorden Rundt

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Været på rittet (152 km med relativt flat profil) kan karakteriseres med ett ord: Drittvær! Konstant regn, kaldt (5 sure grader) og klissvåt veibane er ikke mye innbydende å sykle ritt i. Ikke rart at arrangøren opplevde rekordstort både startforfall (DNS) og antall brutte (DNF). Det positive i det hele var snill vind (1-3 m/s). Vi skjønte lenge før start at tidsmålet vårt på 3.45 (snitthastighe 40.5 km/t) var nærmest uoppnåelig.   

Også vi opplevde noe forfall. Av 30 påmeldte var det 25 som stilte på startstreken. 14 mann i startrulla. Syklet med låst rulle opp til toppen av startbakken (3 km). Den gikk svært så rolig, og allerede der lå vi 1 minutt bak skjema. Alle var uberørte og startrulla klinte til med stor fart i letterrenget ned til Jevnaker (29 km). Stor fart i regn, glatt veibane og kraftig nedsatt sikt er en risikosport. Men tøffheten lenge leve :-) Den offensive syklingen førte til at vi fortsatt lå kun 1 minutt bak skjema ved Jevnaker.

Etter Jevnaker ble det større utskiftninger i rulla, og det fløt fortsatt fint. Grunnet større sikkerhetsmarginer i rulla (både i lengderetning og i bredden) ble hastigheten et lite knepp lavere enn skjema. Vi tok det også relativt tolig i de få litt lengre stigningene på vetsiden av fjorden. Vi lå også i et par korte perioder bak andre lag før vi passerte de. Her tapte vi kanskje ett minutt eller to. De siste 3 milene før vending ved Fluberg Bru merket vi godt sidevinden, samtidig som at laget begynte å bli slitent (mange ville innom halen), og farten gikk naturligvis noe ned. Ved Fluberg bru (99 km) lå vi ca 8 minutter bak skjema.

Så langt hadde vi mistet ca 7 ryttere. 1 var maks uheldig allerede 500 meter etter start (punktering). 2 var involvert i en stygg velt like før Fluberg bru. Bent som veltet kom heldigvis relativt godt fra ulykken, og er innen få dager på setet igjen :-)  

Drikkestoppen etter Fluberg bru gikk unna kjapt og effektivt, og rulla kom kjapt i gang igjen. Vi holdt oppe marsjfarten vår innover mot Brandbu. Godt trøkk på flatene, rolig i de litt lengre bakkene. Enkeltryttere måtte slippe laget her. 3 mil før mål la vi alle rytterne inn i rulla, for å legge inn den planalgte sluttspurten. Det tok ikke mange kilomtrene før det igjen var kun 8-10 ryttere i rulla. Laget var slitent og sluttspurten ble ikke noe av. Målbakken (1,5 km lang) ble syklet behersket og 14 ryttere kom samlet, glade og fornøyde, i mål på tiden 3.58.

Mye, mye bra i dette rittet fra Rye 15: Sammenlignet med 6 andre lag har vi en flott formstigning fra Enebakk Rundt og Nordmarka Rundt. Fortsetter denne utvikligen er det svært lovende med tanke på T-O om 3 uker! Rulla sykler trygt og  godt (rytterne stoler 100 % på hverandre!!!). Kapteinsteamet viser igjen i går at de er de rette til å lede laget i T-O :-) Vi sykler nå teknisk og taktisk mye, mye bedre enn i starten av rittsesongen (det er en fryd å ligge på halen) :-) Trekker vi fra de rundt 6 som måtte slippe grunnet teknisk, så er det helt framifrå at kun ca 5 av 25 startende måtte slippe laget i gårsdagens grusomme værforhold. Sterk værpsyke kommer godt med i T-O :-) De siste 5 milene i går viser stor offervilje for laget: Gir jernet så lenge som mulig i rulla.

Alt i alt: Gårsdagens ritt viser at vi fortsatt er på riktig vei mot sesogens store finale for oss i Rye 15; T-O!!! Samhandlingen og formen er stadig sterkt stigende! Takk til dere alle som stilte på gårsdagens Randsfjorden Rundt. Takk til bidraget som førte oss under 4 timer.

Om en uke venter Tyrifjorden Rundt, badet i sol og varme får vi tro :-)

Stein B