Du er her

Rittrapport Tyrifjorden Rundt

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Da er generalprøven til T-O unnagjort, og den ble en suksess, med unntak av en stygg ulykke nedover fra Sollihøgda.

Med unntak av vinden (5-6 m/s) var det fint rittvær i dag. Lettskyet, regnfritt og 12-16 'C. 25 Rye 15-ryttere + 4 gjesteryttere stilte til start. Målsetningen for dagen var 3 t, 59 min og flest mulig ryttere inn med laget.

16 mann i rula ut fra start og god rullesykling til foten av Sollihøgda. 2 uheldige allerede etter få kilometer (punktering og kjedebrudd). Opp Sollihøgda låste vi rulla, og i lett medvind syklet vi med trøkk oppover mot toppen. Relativt fort fra starten av stigningen, roe ned noe midtveis og syklet piano den siste 2 kilometrene for å få med alle over. Allerde her lå vi 1-2 minutter foran skjema. På toppen gikk vi over til en 6 mannsrulle som skulle sykle i front nedover mot flatterrenget før Sundvollen. Fin flyt nedover til det smalt. Ganske langt bak i feltet var Ola C uheldig og punkterte i over 60 km/t. Mistet kontrollen over sykkelen, veltet og tok med seg flere i fallet. Heldigvis ver det "kun" en som fikk seg en skikkelig smell. Jan Gamre ble liggende på asfalten. Heldigvis fullt bevisst og forhåpentligvis  ingen bruddskader. 2 andre måtte også her bryte grunnet ødelagt utstyr. Lagstoppen her tok vel 6-7 minutter

I medvinden ned til  Sundvollen gikk det kjaptog kontrollert. Også videre til vendingen ved Ask og fortsatt medvind holdt vi et godt tempo. I motvinden inn mot Vikersund og halvveis ritt redusete vi tempoet ganske betydelig og "hvilte". Et klokt valg- Laget begynte å bli slitent. Etter oppladete batteri og 2-3 mil med medvind igjen etter Vikersund så dundret vi til med 50 km/t på flatene langs Tyrifjorden. Moro:-)

Etter Sylling var igjen vinden mot oss (mye sidevind). I god hastighet overså nesten hele laget en avkjøring og de fleste syklet godt over 500 meter for langt før vi etterhvert snudde. Det tok langt tid igjen for å få samlet laget igjen. Manglende løypevakt her kostet oss 3-4 minutter i rittid. Synd og kritikk til arrangøren :-(

I stigningen ved Tranby og opp til Liertoppen ble igjen rull låst. For mange av oss mest slitne rytterne ble hastigheten opp den bratte langbakken litt i  overkant og 2 ryttere måtte slippe laget. Fra Liertoppen og inn til mål i Sandvika (nedover, flatt, medvind) gikk det igjen i god fart og nesten alle bidro godt i rulla. Heldigvis ingen nesten-uhell i høy fart og mange kryss i Asker.

Vi ble klokket inn på 3.59.56. Med fratrekk av tiden laget stoppet i ulykka + feilsyklinga (ca 10 minutter) så kan vi si sluttid ca. 3.50. Og det er meget sterkt :-) Lang bedre enn målsetningen! Det er også veldig postitivt at vi igjen kommer inn med en stor del av laget samlet. Av 25 Rye 15-ryttere på startstreken kom 16 samlet inn til mål, 3 stk kom under2 minunnter bak, ytterligere 2 noen minutter bak der igjen. Trekker vi fra de 2 som hadde tekniske uhell, samt de 2 Rye 15-gutta som bryte grunnet ulykken, så er det kun 3 ryttere som måtte slippe laget emd mange minutter. Det er meget, mget sterkt og viser at vi er et utrolig  jevnt besatt lag: Gull verdt i ultra-maratondistansen Trondheim-Oslo. Der vil vi som en meget stor og jevn gruppe gjør hverandre knallgode!!!!! Glær me!

Offensiv sykling i dag helt fra start og helt inn til mål. Noen mente vi hadde noen dovnperioder underveis, men det trengte laget for å samle seg igjen etter  tøffe perioder. Noen mente også at vi misstolket lengen på noen av kneikene som vi slukte. Kanskje vi burde roet ned i noen av disse i stedet for å pushe laget her? Bakkene ble jevnt over syklet noe hardere i dag enn i de tidligere rittene våre i vår. Dette tyder på en flott formutvikling i laget :-) Burde den lange og bratte bakken opp til Liertoppen blitt syklet noe saktere? Har vi gjort det, hadde vi fått med 2 til samlet inn til mål, og 1 minutt dårligere sluttid. 

På halen var det i dag lite rykk og napp. Bra! Halen var liten i dag. Jevnt over kun 4-6 ryttere. Ergo ble det lite tid til hvile der, før man igjen måtte inn i rulla. Halen var flinke til å sykle i fromasjon i dag (2 rekker). Unntaket var den siste mila. Da var det bare å henge med som et slips bakerst.

Laget fungerte nærmest perfekt i dag :-) Flott kapteinledelse, trygg sykling (ulykken skyldtes punktering), ryttere som gir alt for laget. Dagen i dag bekrefter igjen at vi er på vei til storformen i Trondheim- Oslo. Vi er gode, vi er et stort lag med gode syklister. Trondheim, here vi come!

Takk for en flott dag Rye 15!

Stein B

 

Jan Gamres bilde

Hei

Ville bare melde at det går bra med meg. Jeg fikk en real smell i venstre skylder, men jeg ser ut til å ha sluppet billig fra det. Hodet traff bakken hardt, men hjelmen tok unna og det er heller ikke spor etter hjernerystelse. Alt i alt har jeg vært svært heldig. Skrubbsår - de fikk jeg mange av på venstre side, - de er jo helt ufarlig :) Ettersom jeg tok i grusen var det en interessant øvelse å se på sykepleieren som renset sårene mine med tannbørste og pinsett. En erfaring det også :D

Veldig moro at laget kjørte såpass bra og at målsettingen for dagen ble nådd. Føyer til at det har vært gøy å få henge med Rye 15 siste tiden, jeg har lært mye og blitt litt sterkere av det. Tusen takk. Lykke til på T-O alle sammen!

 

Bent Erik Vangbergs bilde

Hei Jan, håper du er oppegående igjen, hørtes heldigvis ut som det gikk veldig bra i potensielt stygg kræsj.  Sykkelen din ser derimot ikke så pen ut, og jeg har den til oppbevaring, postet det på Fb Rye 15, men du er kanskje ikke der siden jeg ikke har hørt noe?  For henting av sykkel kontakt meg: bev (at) getmail.no, eller 91 17 04 26.