Du er her

Den hardeste NM-løypa på mange år

Anita Bakk Henriksens bilde

 

Årets NM i landeveien gikk av stabelen på Lillehammer, og startet med juniorenes fellesstart søndag 21. juni med u23 fellesstarten senere på dagen. Det ble et hardt ritt fra første meter.

Løypa for årets fellesstart er den hardeste på mange år, med smale tekniske veier, bratte gangstier og lange bakker. I herrer junior hadde Rye fire ryttere på start. Aksel, August, Johan og Jørgen hadde alle håp om å få til et godt resultat.

Det ble et hardt ritt fra første meter, og Aksel og August kom seg avgårde i det som ble det avgjørende bruddet allerede på de første rundene. I den harde løypen ble rytterne sakte men sikkert utmattet og feltene ble mindre og mindre. Ut på siste runden, hvor rytterne skulle opp VIP-vegen (2,6km med 9% i snitt) satt Aksel i en perfekt posisjon og var med å kjempe om seieren. Dessverre fikk Aksel det litt tøft mot toppen og endte i en liten gruppe bak de tre fremste.

Aksel endte til slutt som nummer 5, en fantastisk prestasjon i et ritt hvor kun de sterkeste var igjen til slutt! Senere på dagen var det klart for menn U23, her hadde Rye med 2stk, Adrian og Aleksander. Begge to fikk det tøft når Team Joker satte hele laget frem og sprengte feltet tidlig i rittet. Verken Adrian eller Aleksander fullførte rittet og begge var svært skuffet etterpå, men kommer sterke tilbake senere i NM!

På tirsdag var det klart for NM-lagtempo hvor Rye stilte med et lag bestående av Dan Erik Hansen, Simen Smedsberg Kneppe og Erik S. Vatn. De hadde på forhånd et mål om topp 10 og endte til slutt på en 9. Plass, noe som er meget bra! Gutta ga virkelig alt og fikk kjenne dette mot slutten, men alle var fornøyde etter målgang. Rye ble også beste klubb uten Kontinentalryttere på laget!

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen