Du er her

Rye dominerte pallen under Tour de Hallingdal

Tour de Hallingdal (TdH) 2015 er nettopp gjennomført fra torsdag til søndag, 5 etapper totalt. Lørdag to etapper, da det ble kjørt tempo på morgenen. Og søndagens etappe var i tillegg NM i Masters Cupen. Hele touren fra torsdag til søndag inngår i ranking elite, junior og senior. Touren fra fredag til søndag inngår i Masters Cupen.

Etter hver etappe var det utdeling av følgende trøyer: prikkete trøye (beste klatrer), rosa trøye (beste dame), gul trøye (best all over) og grønn trøye (beste sprinter). I tillegg avsluttes toruen med sammenlagt premiering; gul og rosa trøye til beste mann og dame, og pengepremier til hele pallen herrer og damer. Du må ha kjørt alle 5 etappene for å kunne kjempe om sammenlagt seier.

Fire Rye ryttere har i år kjørt hele touren, Espen Fossheim i Masters klasse M45 – 49, og i elite har August Sørlie Nerland kjørt i M Junior, Magnus Drivenes i M Senior, og jeg selv i K senior. Men enda flere har kjørt hele Masters touren. Ila fredag og lørdag ble vi supplert med følgende ryttere fra Rye, i rekkefølge slik vi står på bildet: Espen Fossheim, Kristin Falck, Maria Kalland, Jarle Skogland, Claes Watndal, Jonas Christensen, Eirik Stangeland og Eirik Olsen. Thomas Brodersen skulle også ha kjørt tempo etappen lørdag morgen, men hadde problemer med kranken (?) og mangler derfor på bildet. Våre to herrer i elite så vi heller ikke noe til da bildet skulle tas. 

Søndag, tourens siste etappe og NM Masters, bestod av ytterligere en rekke bunadsryttere i mange klasser. I tillegg til alle ovennenvnte kjørte: Cato Rokne, Egil Andreas Aasheim, Pernille Mengshoel, Jarle Mæhlum, Paul Andrew Hermansen og Markuz Lindgren. 

I NM fikk vi tre fra Rye på pallen, men hanka også inn en hederlig 4.de plass i M 55 til Jarle Mæhlum og en 5.te plass i M 60 til Eirik Stangeland. På selveste pallen i NM fikk vi ett gull! Mine damer og herrer, vi har en norgesmester i Rye i klassen M 35 – Thomas Brodersen. Og dette er en knallhard klasse, så det er litt av en prestasjon! Vi fikk også to bronsemedaljer i NM. Den ene gikk til Maria Kalland i klassen K 35, den andre til Pernille Mengshoel i klassen K40. Gratulerer!

Men touren var som nevnt mer enn NM på søndag. Sammenlagt i Masters Cup alle fire etappene fra fredag til søndag hanka vi inn hele fire medaljer til Rye; gull til Espen Fossheim sammenlagt i M45, gull til Eirik Olsen sammenlagt i M40, sølv til Jarle Skogland sammenlagt i M40, og sølv til Eirik Stangeland M60. Whey to go, gutta!

Vi har også ett gull til for Rye, den medaljen bærer jeg selv i klassen K Senior, og fikk den for hele touren sammenlagt totalt fra torsdag til søndag. Akkurat det har jeg lyst til å fortelle bare litt om, siden det ble en meget spesiell avslutning. Søndag var femte og siste etappe, og jeg fikk et forsprang på min argeste konkurrent etter en lang utforkjøring og lå godt an til å vinne. I sammendraget hadde jeg allerede nesten ti minutter på henne. Men så, etter 6 harde mil, med 4 mil igjen til mål, i en bra gruppe og med god driv selv om beina var stinne, skjedde det fatale: setet løsnet og falt av... Jeg måtte selv sagt slippe gruppa jeg lå i, stoppe, og vurdere hva jeg skulle gjøre. Med ti minutters forsprang i sammendraget tenkte jeg at – det kan gå...jeg må fullføre. Det ble litt ensomt, og det var fryktelig slitsomt, men jeg fullførte fire mil stående uten sete. Min konkurrent tok selvsagt et hav a minutter igjen av forspranget mitt, men ikke nok. Da jeg kom i mål hadde jeg fremdeles ett minutt på henne, og gull sammelagt! Puh.

Ryes pallplasser i TdH 2015 sammenlagt og NM:

 • Gull NM, M 35 – Thomas Brodersen 
 • Bronse NM, K 35 – Maria Kalland
 • Bronse NM, K 40 – Pernille Mengshoel
 • Gull sammnelagt Masters, M 45 – Espen Fossheim
 • Gull, sammnelagt Master M 40 – Eirik Olsen
 • Sølv, sammenlagt Masters M 40 – Jarle Skogland
 • Sølv, sammenlagt Masters M 60, Eirik Stangeland
 • Gull, sammenlagt elite K Senior, Kristin Falck 

Pallplasser, etappene:

 • Etappe 1, sølv Espen Fossheim, gull Kristin Falck
 • Etappe 2, sølv Claes Watndal, Eirik Olsen og Eirik Stangeland, gull Kristin Falck
 • Etappe 3, bronse Eirik Stangeland og Claes Watndal, sølv Espen Fossheim og Jarle Skogland, gull Eirik Olsen, Kristin Falck og Maria Kalland
 • Etappe 4, bronse Jarle Skogland, sølv Eirik Olsen og Kristin Falck, gull Claes Watndal, Espen Fossheim og Eirik Stangeland
Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen

Kommentarer

Gunnar Andreas Gulliksens bilde

Dette er svært gledelig at vi har så mange som har deltatt og så mange som har gjort det så bra!

Gratulerer til alle sammen, det er flott å se SK Rye farger på pallen.

Bøyer meg i hatten!

 

Gunnar A. Gulliksen

Ja, dette var moro. Nå må jeg få si at min tittel på artikkelen ikke var at Rye dominerte pallen. Rett skal være rett - vår kjære søsterklubb Frøy hadde også mange ryttere på pallen. Men uansett – moro med så mange i bunad og moro med så mange gode plasseringer. Håper dette gir mersmak for klubbens mange potensielle tour-ryttere til neste år! :-)