Du er her

Gull og sølv til Mæhlum og Brodersen i Finland!

Brodersen er nr 2 fra venstre på bildet, Mæhlum nr 2 fra høyre

Nordisk Mesterskap Masters ble avholdt i Finland 25. og 26. juli. Rye har flere ryttere som var tatt ut til å representere landslaget, men ikke alle kunne prioritere dette midt på sommeren. Tre ryttere fra Rye tok likevel turen, og de tar med hjem gjeve medaljer fra tempo etappen.

Først og fremst må vi få gratulere nybakt nordisk mester på tempo: Jarle Mæhlum, i klassen M 55. Og med sølv til Thomas Broderesen i samme disiplin i klassen M 35 har Rye innkassert to medaljer i Nordisk Mesterskapet på tempo. I dameklassen stilte Maria Kalland i K 35, og hun var pretty close på medalje hun også, med fjerdeplass på tempoen. Vi gratulerer alle tre med knakende gode prestasjoner på lørdagens tempoetappe.

Fellesstarten gikk dagen derpå. Her har b.l.a. Broderesen fått mye skryt for sin jovaile kjøring, der han sammen med et par andre nordmenn syklet slik et landslag skal – for hverandre! Og slikt gir resualter, det ble gull til Norge ved Per Christian Eidevik (Kjekkas). Se artikkel om landslagssamarbeidet her: Seier som smakte, artikkel på landevei.no

Totalt innkasserte Norge 7 gull, 10 sølv og 3 bronse i Nordisk Mesterskap Masters 2015.

Av Rye rytterene som var til stede i Finland har det lyktes meg å få en rapport fra vår kvinnlige deltaker, Maria Kalland. Hun er her avbildet sammen med fire andre landslagsryttere fra Norge, Maria er nr 2 fra høyre.

Her er Maria Kalland sin rapport:

Da jeg hadde kvalifisert meg gjennom NM til å kjøre for landslaget både i tempo og fellesstart, valgte jeg å stille til begge rittene i det Nordisk Mesterskapet for Masters som gikk i Vantaa, Finland.

Tempo (26 km rundløype) – Lørdag 25.7: For de som liker flater løyper var starten relativt flat, men terrenget ble mer små-kupert utover i løypen. Været var fantastisk, så bortsett fra at jeg burde fått litt mer oppvarming før start og jeg tidvis måtte rope til løypevaktene for å finne ut hvor jeg skulle svinge av i neste rundkjøring, storkoset jeg meg under tempo-etappen. Litt motiverende var det også å passere to jenter i klassen min underveis i rittet, da ble jeg i alle fall ikke sist. For de som mener løypa er flat, kan jeg si at jeg passerte begge jentene når det tråkket oppreist i de motbakkene som var der, så helt flat kan den ikke ha vært. Jeg kjørte inn til tiden 40:28, som holdt til en 4. plass av 10. damer i klasse min, 36 sekunder bak bronsje.

Fellesstarten (60 km rundløype for alle dameklassene) – Søndag 26.7: Da jeg har en relativt god kjørestyrke og dette var en nokså flat løype, lå alt til rette for at jeg burde henge med hele veien. Været var ikke optimalt denne dagen, så vi hadde fått beskjed om å kjøre forsiktig og ikke ta noen risikoer. Damene startet hardt og det var mye rykk og napp, men aldri så mye at jeg ikke hang med i front. Dessverre var jeg kanskje litt for pigg etter litt over 20 km og tok derfor en rå sjanse og spurtet forbi feltet i en nedoverbakke og inn i en litt lengre bakke (av de få som var der). Jeg skjønte fort at dette kanskje ikke var det mest taktiske jeg hadde gjort, og klarte dessverre ikke å hekte meg tilbake i feltet igjen når de kom susende forbi meg som et stort tog. Men dette er lærdom og en fin erfaring likevel. Heldigvis følte jeg meg sterk denne dagen, så jeg klarte å holde fin driv etter at jeg mistet feltet og helt inn til mål. Jeg kjørte inn til tiden 1:33:40, bare 4min19sek bak vinnertiden for alle damene og kun 1min40sek bak feltet som datt av 1 mil før mål. Dette holdt til en 8.plass i min klasse, 11min52sek foran neste og siste dame i klassen min. Alt i alt, en super erfaring for videre sykling og ikke minst noen veldig gode treningsøkter.

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen