Du er her

Det ble seier til rundbanesyklistene Torjus Bern Hansen og Marit Sveen i årets Vestmarkritt

Torjus Bern Hansen fra SK Rye tok seieren i årets Vestmarkritt. Han var over 2 minutter foran Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Offroad i mål i løypa som tok snaue to timer. 48 sekunder senere kom Asker CKs egen mann, Øivind Bjerkseth, i mål til en tredjeplass. I kvinneklassen gikk seieren til Marit Sveen. Hun var 15 sekunder foran Askerrytteren Anna Gabrielsen i mål. På tredje kom Sunniva Dring fra Sagene IF.

Det var flere fra Rye som deltok i rittet. Resultatene finner du på Rittresultater.no. Marit Sveen som sykler for UCI-laget Lillehammer powered by Sport1, flytter tilbake til Gjerdrum fra Lillehammer. Hun har nå meldt seg inn i SK Rye for å bli en del av et godt treningsmiljø. Morten Jørgensen har tatt mange fine bilder (også forsidebildet). 

Etter rittet fikk vi en prat med Torjus.

Det er lenge siden vi har sett deg på resultatlistene, Torjus?

- Jeg var i god form i våres, og kjørte inn til femte plass totalt i det internasjonale rittet (UCI) "Rye terrengsykkelfestival". Et par uker senere syklet jeg et bra uci-ritt i Sverige, men så fikk jeg en kraftig halsbetennelse som satte meg langt tilbake. Etter at jeg ble frisk, har fokus vært på å trene meg opp. Jeg gikk glipp av flere uci ritt i sommer og dessverre også NM i juli. I Nordisk mesterskap i begynnelsen av august var formen der, men et godt resultat ble stoppet av at jeg ble påkjørt i starten og fikk ødelagt sykkelen. Det var derfor godt å få fullført et ritt med seier med noen av de beste terrengsyklistene på start og vist at formen er der til å stå distansen helt ut. Selv om jeg har hatt troa på meg selv, blir en jo litt usikker etter å ha måttet bryte de siste rittene på grunn av problemer. 

Nå som høsten kommer, går det kanskje mot sesongavslutning?

- Jeg hadde jo en "ufrivillig" konkurransepause i sommer og gikk glipp av mange verdifulle uci-poeng. Uci-poeng er viktig for gode startposisjoner i ritt og mulighet for å stille og hevde seg i EM og VM. Som første års U23-rytter (19-22 år) har jeg bare hatt muligheten til å samle poeng denne sesongen, og jeg kommer derfor til å bruke høstsesongen og konkurranselysten til å reise rundt i Europa for å samle internasjonal ritterfaring og forhåpentligvis poeng. Det er dessverre ingen flere uci-ritt i Norge i år, så det blir å dra til Østerrike og Tyskland nå i september. I oktober og november er det flere muligheter i sørover i Helles, Kroatia og Tyrkia, avslutter den ambisiøse Rye-rytteren. 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen

Kommentarer

Gunnar Andreas Gulliksens bilde

Gratulerer begge to med flott insats både Marit og Torjus. Hyggelig at Marit velger SK Rye sitt trenigsmiljø!

 

Gunnar A. Gulliksen