Du er her

Kurs i løpeteknikk med Malin

Nancy Marie Andreassens bilde

Lørdag 26 september deltok 12 Rye løpere på kurs i løpeteknikk sammen med Malin.
Kurset ga blant annet terping og bevisstgjøring på ens løpeteknikk, motivasjon og inspirasjon til å trene smartere, forebygging av skader, tips på restitusjon, kosthold og styrketrening for løpere!

Malin har skrevet litt mer utfyllende på overnevnte punkter som du kan lese lenger nede i artikkelen.

 

Tips fra Malin:

Mål
Å sette seg mål med treningen er viktig. Hva er det du vil oppnå? Er det maraton, 50 min på 10km, klare løpe en bestemt runde eller er det noe annet. Målet må bety noe for deg, for det er først da det motiverer deg. Det er også lettere å legge opp løpetrening du får utbytte av ved å ha et mål. Skal du løpe 10km kan du ha mer fokus på kortere intervaller og langturerer enn om du skal ut på maraton.

Variasjon
Variasjon er viktig. Varier intervallene, både på lengde, intensitet og fart. Variasjon skaper progresjon og motivasjon.

Skadeforebyggende
Husk å lytte til kroppen. Er det vondt, så stå over en økt. Det er mye bedre å gjøre dette enn å bli skadet.

Restitusjon
Husk å hvile. Livet er mer enn bare treningen, så tenk på total belastningen du opplever. Er det mye å gjøre på jobb, lange dager og syke barn, så kanskje ikke ta den tøffeste intervalløkten, men heller en rolig joggetur.

Kosthold
Spis et lite måltid rett etter treningen. Dette hjelper kroppen til å sette i gang restitusjonen. Sjokolademelk er et godt eksempel.

Styrke
Styrke kan hjelpe deg med å holde deg skadefri. Løping er belastende for kroppen og en sterk kropp takler dette bedre. Fokuser på kjernemusklatur, setemusklatur, legger og rygg.

Lykke til!

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen