Du er her

Femina klubbkveld samlet Kaggestad og 40 damer

Anita Bakk Henriksens bilde

Ingen av oss hadde sett så mange Rye-jenter samlet på en gang. Mads Kaggestad hadde aldri snakket foran så mange damer før.

Peloton er kafeen i Torggata som har sykkelverksted i et hjørne av lokalet og tv-skjermer som kan vise sykkelritt. Under SK Ryes Ladies Night, var sykler og verktøy ryddet vekk for å gjøre plass til mellom 30 og 40 Rye-damer og tidligere sykkelproff Mads Kaggestad.

Tekst: Pernille Mengshoel

Vi presset oss sammen, mens Kaggestad snakket om ’sykling og trening og sånn’. Han ga et glimt fra profflivet og snakket om å trene med Thor Hushovd. Om å jobbe for å bli god, men også om naturopplevelser og fine dager på sykkelen. Om det sosiale og om samhold. Ikke minst om treningsmiljøet her hjemme i Norge. Hvor viktig det er å skape et godt miljø.

Håper på flere damer  

Etter foredraget gikk praten over en gammeldags ertesuppe med kjøttbiter.

Hva som kommer ut av en slik kveld? Det er et uttalt mål å få med flere jenter i klubben. Denne kvelden er neppe nok, men kan være et skritt på veien.

En oppfordring fra Kaggestad er å ta vare på de svakeste, dem som ikke vinner. Kanskje gjør de det bedre etter hvert, kanskje ikke. Uansett er de viktige for miljøet, og det er viktig for kroppen å trene uansett hvor god du er.

En god start

I løpet av denne torsdagkvelden var det nok ingen som fant fasiten eller den ultimate formelen for å vinne rittene til våren, men alle jentene så sannsynligvis et nytt fjes. Noen traff på en potensiell treningskompis. De fleste møtte kjente, denne gangen kledd i sivil, uten lycra og hjelm. Vi hørte litt om de andres planer for vinteren og våren, kanskje ble en ny ide spilt ut over bordet.

Felles for de fleste Rye-damene, er at vi trener mye med gutta og synes det er artig. Noen vil gjerne trene med flere jenter, og kanskje blir det noen jenteturer til våren. Og neste gang vi samles uten sykler, inviterer vi dem kanskje med da også.

 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen