Du er her

Testdager med terrenglandslaget

Denne uken har terrenglandslaget vært samlet 6-9. desember på Lillehammer for tredagers wattester på HIL. Vi var ni landslagsutøvere, deriblant Sondre Kristiansen, Torjus Bern Hansen og nykommerne til SK Rye Marit Sveen og meg (Elisabeth Sveum). Vi bodde på Birkebeiner Hotell & Apartments med kort reisevei til testlaben. 

På første dag testet vi laktat, VO2-max, forså sykle 30 min på 2.0 laktat, rett på de siste to stegene på laktataprofil og deretter rett over på 5 min all-out. En lang test hvor jeg var inne på testsykkelen i 1t 50 min. Laktat og V02-max test har jeg testet tidligere, så  det var kjent, men 30min + 5 min all-out var nytt. Jeg perset på laktattesten og har hevet terskelwatten med ca 10-13 watt. Det skal jeg ta med meg videre i treningsarbeidet. De andre resultatene må jeg vente til neste test for å kunne sammenligne resultater. 

Elisabeth Sveum i godt driv på Lode testsykkel

På kvelden løp jeg, Torjus, Marit og Martin fra Soon SK en fin restitusjons løpetur. 

På testdag 2 var det spurtegenskaper som skulle testes; hvor mye watt vi kunne produsere på 6 sek stående / 6 sek sittende, 15 sek spurt sittende, 30 sek spurt sittende og 1 min spurt sittende. Siste del var 12 min all-out, altså gi maks så mange watt du klarer. Dette var nytt for meg, så jeg har ikke så mye å sammenligne meg med. Følte jeg fikk pushet bra på 12 min all-out. Ettermiddagen bestod av hvile, god middag og sosialt på kvelden. En bra gjeng! 

Marit Sveen sliter i oppoverbakke ;-)

Onsdag var siste testdag. Den besto av først test av hvor mange watt man klarte å presse i en slags bein-pressmaskin med watt. Deretter var det opp på sykkelen og en 30 min all-out wattest. Her gjaldt å det å disponere kreftene riktig. Det fort gjort å åpne for hardt og svi av mye watt i starten. Etter noen dager med wattest har jeg lært hvor terskelen er og hvilken løpsopplegg som er smart. Jeg begynte med 240 watt som rett på terskelen, så økte jeg gradvis etter hvert 5 min. Jeg fikk det litt midtveis, men klarte å avslutte ganske bra. Mye syre i beina! Dette var nok den hardeste testdagen, siden det kun var over terskel.

Det var interessant og lærerrikt med tre dagers wattester. Jeg er fornøyd med gjennomføringen av testene og det var moro å se at terskelwatten er hevet. Det gir motivasjon til å jobbe hardere i vinter! Trening gir resultater! 

 

Sykkelhilsen fra Elisabeth S og resten av Ryegjengen på landslaget

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen

Kommentarer

Gunnar Andreas Gulliksens bilde

Blir gøy å følge dere!

Gleder oss også over modernisert hjemmeside, endelig!

Gunnar A. Gulliksen