Du er her

Julegave fra sykkelforbundet - hele fire Ryeutøvere på terrengsykkel-landslaget!

Norges Cykleforbund har gitt SK Rye årets julegave. Fire av våre satsningsryttere på terrenglandslaget er en anerkjennelse av arbeidet som gjøres i klubben og treningsarbeidet utøverne legger ned. 

– For oss er dette en bekreftelse på arbeidet vi legger ned i klubben er godt nok til å fostre toppidrettsutøvere. To av utøverne har syklet for Rye mesteparten av sin idrettskarriere mens to av rytterne har søkt til klubben vår siden vi har et godt treningsmiljø, sier Tord Bern Hansen som er leder av barne og ungdomsgruppa i klubben.

Han håper at elitesatsingen i Rye vil bli en drivkraft i Oslo-området. I langrenn fyller kretsene og ulike team denne rollen. I terrengsyklingen er det ennå slik at det er rett fra klubb til landslag, og da er det viktig med noe store klubber som kan være regionale drivkrefter. Denne rollen ønsker vi at Rye skal ha i Osloområdet på terrengsiden. 

Rye regner med at fire landslagsutøvere vil gi ringvirkninger på flere plan.

– Har du gode utøvere, knytter du til deg gode trenere og gode trenere er bra for både topp og bredde. Her har vår hovedtrener Ove Sollie vært en nøkkelressurs på terrengsiden. Toppidrettsutøvere er gode forbilder for de yngre i klubben, og gode utøvere tar med seg resten av utøverne opp. Da blir det enda flere gode utøvere som gjør klubben synlig, og det igjen øker rekrutteringen til klubben, sier Bern Hansen.

En kort presentasjon av de fire rytterne: 

Sondre Kristiansen (født 1993). Han har sin første år som senior i 2016 (23 år og eldre).

Blogg: http://sondrekristiansen.no/blogg/

– Det betyr veldig mye for min del å få tillit fra landslaget, og det er ekstra gøy at vi er flere fra samme klubb som fra sesongstart er en del av troppen. Det er alltid morsomt å sykle med flagget på brystet, og jeg gleder med til de konkurransene og turene vi skal på nå denne sesongen. Nå ligger i alle fall mye til rette for at vi skal få konkurrere mot andre nasjoner, så da er det bare opp til oss å sykle fort! 

Marit Sveen (født 1996). Hun hadde sesongen 2015 sitt første år i u23 (klassen 18-22 år).

Blogg: http://maritsveen.blogspot.no/

– Det å bli tatt ut på landslaget er en stor motivasjon for videre satsning. Det er fint å få den tilliten, også står det opp til meg å prestere for å bli tatt ut på internasjonale konkurranser. Det er også fint å føle at man er en del av et større lag, og det er alltid lærerikt å være med landslaget på samlinger og ritt.

Elisabeth Sveum (født 1989)

Blogg: http://www.elisabethsveum.no/blogg/

– Det er i en tillitserklæring å få plass på rekruttlandslaget, og jeg er spent på hva opplegget kommer til å bli. 

Torjus Bern Hansen (født 1996)

Blogg: http://bernhansen.com/torjus/

­– Det å bli tatt ut på landslaget for sesongen 2016 setter jeg stor pris på. Det gir stor motivasjon for videre satsing, og det er hyggelig med denne tilliten. Det gir også en trygghet om at jeg får sykle de store rittene utenlands (verdenscup, EM og VM) hvis jeg presterer på et jevnt høyt nivå. I tillegg er det motiverende og hyggelig å kjenne at man er en del av et større lag. Da har man gode muligheter til å lære av hverandre på ritt og samlinger, og til å pushe hverandre ekstra hardt slik at man sammen blir bedre.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen