Du er her

Løpe- og skigruppens utenlandstur - hvor går turen høsten 2016?

Tiden er igjen kommet for hovedmøte i Løpe- og skigruppen i Sportsklubben Rye, og et av høydepunktene er som vanlig valg av årets utenlandstur. Løpe- og skigruppen har vært på turer til mange byer opp gjennom årene. Alt fra en liten gruppe til New York Marathon for en del år tilbake til større grupper i Amsterdam, München og ikke minst den største turen så langt med nesten 30 deltagere under VM i halvmaraton i København i 2014. 
 
Som regel legges hovedturen til høsten slik at alle skal ha best mulig treningsgrunnlag og dermed få en best mulig opplevelse og ikke minst resultat. I tillegg er det ønskelig med relative enkel reiselogistikk; dvs direktefly er å foretrekke. Det siste ønskemålet man har gått etter de siste årene er mulighetene til å kunne velge mellom hel- og halvmaraton og en kortere distanse.
 
Hvorfor bli med på tur med LØpe- og skigruppen? 
Det gir deg mulighet til å oppleve en ny by “fra joggeskoene”, det er sosialt og noe vi gjør sammen. Vi forbereder og lader opp i forkant; de erfarne deler gjerne tips og erfaringer med førstereisjentene og –guttene, og alle gleder seg til en strålende bankett på en lokal og god restaurant etter løpet. Her er det selvsagt lov å skryte uhemmet av egne andres prestasjoner og ikke minst (bort)forklare det man ikke måtte være helt fornøyd med.  
 
I år har vi lagt opp til fire byer å velge mellom; hvor alle har 3 distanser å velge mellom og direktefly fra Oslo eller Torp.
 
Bucuresti, hovedstaden i Romania, hvor vi får mulighet til å løpe boulevarden “Victory of Socialism” som bevisst er laget for å være lengre en Champs Elyssées. Her finner vi også Parliament Palace. Bucuresti består av moderne østblokkarkitektur fra Ceausescus regime og eldre klassisk, vakker og historik arkitektur fra tiden før kommunismen. Byen er i stor utvikling etter at jernteppet lettet og mulighetene for hyggelig og god mat, og feiring på kvelden er mange. Løypene her er relativt flate på alle distanser og tidspunktet er 9. oktober. 
 
                http://bucharest-marathon.com/ 
 
Forslag to er Domkirkebyen ved Rhinen, Køln! Eller som en artikkel på nettet skriver; Et annet ord for livsglede: Køln. Her vil det bli vakre og historiske bygninger å se både før, under og etter løpet og om noen skulle frykte at banketten ikke blir bra nok, så er nok alternativene mange med alt fra tradisjonelle gode restauranter til de mest erke-tyske bierstubene. For de som ønsker en ekstra dag, kan nevnes at dagen etter løpet, 3. oktober så feirer tyskerne sin nasjonaldag. Løypene her er de flateste av årets forslag og reisen går med direktefly til Düsseldorf og bil eller tog derfra.
 
               https://koeln-marathon.de/en/ 
 
Nå har vi igjen flyttet oss til Øst-Europa og nok en fantasisk katedral, med forgylte kupler, nemlig Aleksander Nevski-katedralen i Sofia, Bulgaria.  Her bør vi selvsagt også legge inn tid nok til å ta turen innom Kulturpalasset slik at vi får med oss Sofia og Bulgarias tidligere tiders storhet. Nok en gang er løypene relativt flate og som med Bucusresti flyr vi med direktefly fra Torp. Sofia kan også friste med Communist Walking Tour of Sofia for de som ikke får beveget seg nok på løpsdagen 9. oktober. Kanskje er det på tide å sperre hele Løpegruppa inne en times tid i et “Real-Life Escape Game” som er en av mange adspredelser man kan velge å gjøre mens man er der.
               
 
Sist, men ikke minst kommer EUs og Belgias hovedstad, Brüssel, med den korteste reisen, men muligens noe tøffere løype. Her får vi satse på å møte Tintin i løypa, ta oss tid til å se Grand Place og l´Hotel de Ville, rådhuset i byen som ble påbegynt så tidlig som i1401. Med St. Michael, byen skytsengel våkende over byen fra toppen av tårnet er det nok duket for raske tider til på alle mann. Bare sørg for et ekstra toalettbesøk før start, slik at dere slipper å gjøre som Manneken Pis… Før løpet kan vi alle nyte nydelig belgisk sjokolade og ingen av de andre byene kan matche Belgia med sine 12 Trappistkloster hvor verdens beste øl brygges og som vi alle kan nyte etter vel gjennomført løp 2. oktober.
 
 
Vi håper at alle forslagene faller i smak, men om ikke er det selvsagt fullt mulig å komme med alternative forslag på selve møtet også.
 
Vel møtt til hovedmøtet, og godt turvalg for 2016.
 
 
Styret takker Jan Helge Moen for grundig research for høsten reisemål!
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen