Du er her

"American birkebeiner 2016"

Nancy Marie Andreassens bilde

SK Rye var representert på American birkebeiner 2016 av Tore Karl Saupstad.
Han har skrevet et flott referat av rennet og oppfordrer flere til å bli med neste år!

På bildet: Rye medlem Tore Karl Saupstad sammen med andre deltakere før start.

Det Amerikanske Birkebeiner rennet ble arrangert lørdag den 20.2.2016. Det var påmeldt ca. 10.000 deltagere og det unike med rennet er at det arrangeres både i klassiske og fristil samtidig. Alle startet i puljer med fem minutters intervaller. Klassisk for seg og friteknikk for seg.  Trassene gikk mer eller mindre parallelt gjennom hele rennet. Dette uten at det oppsto konflikter underveis etter hva jeg erfarte. Snarere tvert imot.

Det var uvant og ikke minst motiverende å motta hyggelige tilrop fra både klassisk og friteknikk løperne som passerte meg, eller som jeg passerte underveis. Her fikk jeg en ny opplevelse. Her lærte jeg noe, dette var uvant kost for en nordmann med nummer på brystet.

Vel har jeg fått hyggelige heiarop av tilskuere langs løypa både i Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeineren opp gjennom årene, men ikke fra dem jeg har konkurrerte med. Ei har jeg gjort det samme tilbake heller. Dette var en vekker som gjorde det både hyggeligere og lettere underveis. «Uncle Sam's» disipler ga meg en vekker. Neste renn jeg deltar i skal jeg gjøre som dem.

Den klassiske løypetrassen var variert og fin å gå. Mye opp og ned, relativt lite sammenhengende hvile. De jeg snakket med som hadde gått friteknikk delen hadde også den samme erfaringen. 

Uken i forkant av rennet var det svært så kaldt. Værskiftet kom dagen i forkant. Det var synd, men et realt klisterføre kan også gi gode ski og opplevelser. Det gjorde det også denne gangen.

Arrangørene var dyktige. God logistikk i alle ledd fra utdeling av start nummere, til henting av tøy sekk etter rennet. Rikelig med mat/drikke stasjoner, med personell som gjorde alt de kunne for å gi oss alle en god opplevelse.

Hva om vi blir flere fra Rye som gjør dette neste år? En klubb tur på lik linje med løpegruppa sin årlige utenlandstur? «The Birkie» har flere distanser å by på. Både i klassisk og fristil. For løpere i alle aldre også. Ekstra hyggelig for alle oss nordmenn å delta her på grunn av de mange som bor her som har norske røtter.

Jeg skal over igjen!

 

Tore Karl Saupstad

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen

Kommentarer

Pernille Dørstads bilde

Takk for flott artikkel. :-) Dette er jo et riktig spennende skirenn. Løpe- og skigruppen vil gjerne se på muligheten for å reise samlet hit til neste år.