Du er her

Generell treningsinfo

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Før fellestreningssesongen kommer jeg her med generell treningsinformasjon for perioden april-juni::

 

3 fellestreninger i uken:

Annenhver tirsdag: Bakkedrag. Fokusområde: Holde tøffe og jevne drag der du er "død" etter det siste draget: Skal her primært forbedre hjerte- og lungekapasiteten samt laktatterskelnivået.

Annenhver tirsdag: Partempodrag i flat trasè. Fokusområde: Holde offensive og jevne drag, men unngå å stivne totalt i lårmuskulatur. Er parkameraten sterkere enn deg, så ta kun veldig korte føringer i front. Skal her primært forbedre beinmuskulaturens arbeidskapasitet.

Torsdagene: Rulle. Fokusområder: Teknisk og taktisk rullesykling med stor fart (moderat fart på de 2 første fellestreningene). Skal her primært trene inn den optimale rulla i konkurransetempo.

Søndagene: Rooooolig langtur. Fokusområde: Sykle sakte (irriterende rolig for enkelte). Skal her primært trene opp volumet til muskulaturens blodårer (kapillarer) + forbedre kroppens evne til å forbrenne fett.

1 egentreningsøkt i uken (onsdag, fredag eller lørdag): Rolig tur på 2-3 timer. Dette er en ren restitusjonsøkt.

Styrketrening: April: 2 økter i uken for fortsatt å bygge muskulaturen i beina. Mai-juni: Kun 1 økt i uken for å vedlikeholde muskulaturen.

Konkurransetilpasning: I år skal vi levere i alle oppkjøringsrittene. Derfor vil vi lette litt på treningstrykket i forkant av ER, NR og RR. Grunnet det beinharde TR, så vil vi der påse at vi har lette bein til dette rittet.

Etter TR vil vi ha kun lette treninger, og en kort men intensiv bakkeøkt tirsdagen før T-O. Formål: Sesongens toppform lørdag 18. juni.

Treningsoppmøte: Fellestreningene på tirsdagene og søndagene er høyst frivillige. Fellestreningene på torsdagene (rulletreningene) må helt klart ha høyprioritet. Det forventes at alle rytterne som bor i Oslo og Akershus møter opp på rulletreningene.

Treningstilpaning:

Vi er nå inne i en hard og tidkrevende treningsperiode, og det blir enda mer intensivt og massivt utover våren. Hele tiden en balansegang mellom nedbrytende (hardtreningene) og oppbyggende (hvile og rolig). Her er det kjempeviktig at man hele tiden kjenner på kroppen: "Har jeg overskudd eller er jeg sliten?". Å være sliten i kropp og lår enkelte dager er helt ok. Er du sammenhengende sliten i kropp og lår i en hel uke, må ting gjøres. Da må du roe ned treningen/stå over treninger i en kort periode til overskuddet er tilbake. Gjerne ring meg på tlf. 952 30080 hvis spørsmål rundt dette. Unngå overtrening, lytt til kroppen. Også nok søvn og riktig og mye kosthold er viktig for overskudd og å unngå sykdom.

Vi går for det. Vi går for "gull" i T-O, både for Rye 15-1 og Rye 15-2

Stein B

 

 

 

 

.