Du er her

Sykkelen i topp stand

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

At sykkelen skal være i topp stand (rent og ikke slitt drivverk, justerte gir, sikre bremser, uslitte wirer, gode og uslitte dekk) er en selvfølge til  ritt. Dette som et viktig grep for å opprettholde topp sikkerhet for deg selv og de øvrige på laget. Du vil også sykle mye mer effektivt på en sykkel som er i topp stand.

Men også på treningene er det viktig at syklene er i topp stand. Der er det også kjempeviktig å opprettholde god sikkerhet. Spesielt på rulletreningene som sykles med høy hastighet og små marginer.

I evalueringsprosessen etter fjorårssesongen kom det frem at rytterne var missfornøyd med alle stoppene vi opplevde på rulletreningene grunnet tekniske problemer, og da spesielt mye punkteringer. Mange av tordagstreningene ble grunnet stoppene urytmiske, kalde og tidslange. Dette skal vi unngå i år. D.v.s. at ved tekniske sykkelproblemer, inkl punkteringer, så vil ikke laget stoppe og vente. Derfor er det ekstra nøye at du har med deg nok utstyr til å klare deg selv hvis uhellet er ute. NB! Sykler i topp stand er mye mindre utsatt for tekniske problmer :-)  

Stein B