Du er her

Styrketreningen

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Har i det siste fått tilbakemeldinger fra ryttere på at de føler seg slitne og såre i beina på sykkeløktene etter styrketreninger med vekter. Styrketrening med tunge vekter river opp muskelfibrene, og det er naturlig, og uproblematisk, at man er sliten/sår i beina dagen etter styrkeøkta. Men er man sliten i lengre tid, bør man justere.

Alexander Kristoff løfter tunge vekter på høsten og vinteren, og går over til styrketråkk i konkurransesesongen (vår, sommer og tidlig høst). Thor Hushovd løftet lite vekter, men satte forkus på styrketråkk. Strykeprogrammet vårt er denne sesongen 2 økter i uken med stadig tynge vekter (bygge muskelkraft) høst, vinter og tidlig vår. I mai og juni (konkurransesesongen) kun 1 økt i uken (en snill vedlikeholdsøkt).

T.o.m. nest siste uke av april kjører vi fortsatt 2 tunge styrkeøkter, med fortsatt relativt stiv muskulatur påfølgende dag. F.o.m. uke 17 går vi over til kun en styrkeøkt i uken. Dette blir en snill vedlikeholdøkt med få repitsjoner og ikke høyere vekt enn maksvekten fra uke 16. Med denne ukentlige vedlikeholdsøkten skal vi kun opprettholde styrken ut sesongen. Denne snillere økten vil føre til at vi blir mye mer fresh i beina enn i vinter/tidlig vår.

Vedlikeholdsøkten gjennomføres på mandagene når det er ritt i slutten av uken, og på fredag/lørdag i de rittfrie ukene.

De av dere som følger vårt styrkeprogram med vekter, og sliter med tunge bein flere dager etter styrkeøkten, oppfordres til å beholde den ene vektøkten i uken og gå over til styrketråkk på den andre ukentlige styrketreningen nå frem t.o.m uke 16. F.o.m. uke 17 kjører dere, som oss andre, kun vedlikeholdsøkten med vekter og kutter ut styrketråkk-økten.

NB! Husk alltid å varme opp før styrketrenkngen, og sykle ut melkesyra med kjapp frekvens på svært lette gir etter styrketreningen.  

Spørsmål rundt dette? Ring meg på tlf. 952 30080.

Stein B