Du er her

Jentelag fra Lillehammer til Oslo – vil du bli med?

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Vi leker med tanken på å tromme sammen et Rye Femina lag og kjøre Styrkeprøven distansen fra Lillehammer. Og ikke minst - gi dette Østfoldlaget, Østfold Women Road Express, konkurranse.

Vi tenker omtrent slik:

Laguttak

Blir vi mange jenter som melder interesse danner dette en bruttotropp, og alle i bruttotroppen kan bli med å trene og kjøre ritt utover våren. Ikke la være å melde interesse bare fordi du eventuelt tror du ikke er sterk nok. Du har tid til å trene og bli sterkere, og blir du ikke sterk nok, så blir du heller ikke tatt ut til Lillehammer laget i juni, verre er det ikke. Og la heller ikke være å melde interesse fordi du tror dette blir for lett for deg, om du for eksempel er en skikkelig god terreng elite-jente ... Endelig laguttak følger et enkelt prinsipp - de 20 sterkeste kjører L-O.

Ambisjonsnivå

Vi skal sykle for hverandre både på trening og ritt - det vil si at de sterkeste modererer seg, og de mindre sterke strekker seg. Du trenger ikke være blodtrimma, men en treningsbase bør du ha. Snittfart fra Lillehammer bør være kanskje rundt 37 km/t (eller 38, 39...40... Les artikkelen over, så ser du Østfolds ambisjon - det er dem vi skal slå!)

Premisser

⦁ Prioritere felletreninger med rullekjøring i helgene fremover (søndager). 4-5 timer. Noen av oss skal kjøre aktive ritt, og vil ikke kunne bli med på alle rulletreninger i helgene. Men skal vi vinne L-O må vi bli gode på rullekjøring og bli godt kjent med hverandre. Så vi må alle prioritere dette så langt det lar seg gjøre.

⦁ Trene så mye kapasitet som mulig i tillegg til felles rulletrening. Enten som egentrening, sammen med andre Ryelag, eller koordinert oss jentene i mellom. Minimum to dager per uke med harde økter, henholdsvis tempodrag og bakkedrag.

⦁ Delta på noen satsningsritt før L-O med Femina laget, slik at vi får trent på å kjøre fort sammen.

⦁ Kjøre for hverandre. Sterkinger skal ikke slite ut resten av laget på ritt. Det er ikke slik man vinner. Man vinner ved å gjøre hverandre gode. Samarbeid og samhold er nøkkelen til både seier og gode opplevelser.

Vi lodder med dette steminga. Er vi nok jenter i Rye til å kunne danne et lag og by opp Østfoldlaget til dans? Både terrengryttere, triatleter og landeveissyklister - bli med?

Avhengig av responsen fra The Rye Ladies vil vi vurdere å involvere styret i våre Feminaplaner og omsette teori i praksis - som i så fall vil medføre endel blod, svette, tårer, og mange gode opplevelser sammen ;)

For deg som er på Facebook, men ikke har fått med deg at vi har en egen FB gruppe for Ryejenter, så er dette linken: https://www.facebook.com/groups/RyeFemina/

Hilsen Kristin Bryntesen Watndal, Linda Evensen og Kristin Falck
 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen