Du er her

Viktig info Enebakk Rundt

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Vi starter kl. 08.17.30. I vår pulje starter Rye 15-1 først, deretter Rye 1, deretter Rye 15-2 og bakerst Rye 17.  P.t. (onsdag) er det 26 ryttere som har medt seg på Rye 15-1 og 11 stk  på Rye 15-2.

Vi treffes kl. 07.15 utenfor Skullerud Skole. Møt PRESIST!!! Innen den tid bør alle ha hentet sitt startnr. Kapteinene vil her presentere startoppstillingen og rittstrategien for henholdsvis Rye 15-1 og Rye 15-2. Deretter blir det oppvarming og de siste forberedelser til rittet.

Tidsmålet til Rye 15-2 vil bli 2.16-2.18 (avhengig av hvor stort laget blir). Tidsmålet til Rye 15-1 vil Sjur og Stian komme tilbake til.

Begge lagene våre møtes i startområdet innen kl 08.10. Rye 15-2 skal rett etter start lage en luke på ca 50 meter til Rye 1, slik at vi ikke blir sugd med (kunstig fordel).

Husk:

Kompakt rulle med korte avstander både i lengde- og sideretning. Tett i front (20-30 cm mellom styrene på frontrytterne, og kke 50 cm). Ved overgangene bak er det viktig at når du er i ferd med å passere sistemann i hvilerekka sier navnet hans/hennes høyt og tydelig. Når du i front av hvilerekka, er det flott om du sier "ja" til kameraten din når han/hun kan legge seg inn foran deg.

Når man er i ferd med å nærme seg fronten av rulla, skal man ned i bukken (lavest mulig luftmotstand).

Alltid korteste vei! I høyrekurver inn mot hvitstripen. I venstrekurver inn mot gulstripen. Aldri krysse hvit- eller gulstripen! Unngå hull og langsgående sprekker i veibanen!!!! I GOD TID før hull og sprekker, styr GODT UNNA! Det er alltid førstemann i hvilerekka som styrer veivalget.

Roe godt ned noen meter i front etter avkjøringer i kryss og rundkjøringer (tenk på han/hun som er bakerst på halen).

I front må man huske på å tråkke godt på i nedoverbakker, tråkke godt på inn i motbakkene, for så å roe noe ned oppe i langbakken. I det man er på toppen av bakken, må de i front vente noen sekunder før man setter fart (husk kameraten din som er bakerst på halen). Mindre bakketopper slukes med stor fart.

Blir vi passert av et annet lag, skal vi roe tempoet litt ned, legge oss godt ut til høyre og la de få en luke på ca 50 før vi igjen setter marsjfart.

Hvsi vi er i ferd med å passere et annet lag, skal vi rulla fortsatt gå frem til at kapteinen kommer fremst til venstre. Da låses rulla. Kapteinen vurderer når det er hensiktsmessig/forsvalig å sykle forbi. Passeringen av det andre laget skal skje på 1 og ikke 2 rekker.  

PS! Hvis ryttere på Rye 15-1 må slippe laget mellom Skullerud og Ytre Enebakk (avkjøringen til høyre inn til Oslo), bør rytteren roe godt ned, ikke henge seg på et annet lag, men vente på Rye 15-2 for å hjepe de inn til mål. Husk: Rye 15 er et kameratskap som skal hjelpe hverandre til å prestere vårt beste :-)

Godt synlig navn på hjelmen din som vises både bakfra og fra siden.

Kun kroppstighte klær. Flagrende vindjakker og regnjakker er forbudt i ritt. Tips: Hvis våt veibane, regn og/eller vind: Ha en bærepose i front under Rye-jakken. Den vil ta unna for både vått og vind. Samtidig som du har god lufting på ryggen.

Vel møtt utenfor Skulerud Skole søndag kl 07.15. Dette blir kanonbra :-)

Stein B