Du er her

Deltakerrekord på Askerrunden

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Rye stilte mannsterke på Askerrunden torsdag 5.5.2016. Med 47 påmeldte syklister var det store muligheter for å sanke litt poeng i forbindelse med Mastercupen 2016.

I motsetning til forrige helgs ritt, som var en iskald fornøyelse, var været nå strålende. Det ble satt opp et Rye-telt midt på plassen for en sosial og hyggelig oppvarming på rulle. Bård Røsok hadde tatt den tildelte jobben som kaffeansvarlig svært alvorlig, og stilte med kaffe på termos og pappkopper til alle som ville ha.

Mange gode plasseringer ble det også:
Elisabeth Solberg tok gull all over i kvinneklassen, José Areta vant M30 - 34, Bård Røsok tok sølv, Magnus Bjørndalen bronse og Dag Ole Storrøsten bronse.

Thomas Brodersen sier at det var veldig moro, og det frister til gjentagelse av et «felles» Rye-master arrangement slik som dette. Vi ønsker å knytte tettere bånd mellom de ulike gruppene i Rye, sier han.

I følge Budstikka var det i år rekorddeltagelse med ganske stor margin. Vi hadde vel 470 påmeldte, nesten 100 flere enn i fjor, sier rittleder Arne H. Underdal-Loktu fra Asker CK, som tror at det er en dreining i sykkelsporten:
- Vi har hatt jevn stigning de siste årene og det er i tråd med trendene. Landeveisritt har kanskje blitt mer populært enn det var, sier han til Budstikka. Det er færre deltagere i alle terrengritt og flere i landeveisritt.

Rye var den desidert største klubben som var representert, og hadde deltagerrekord i Master-klassen. Rittleder Arne var svært fornøyd med gjengen fra Rye, som gjorde en god figur utad.

To syklister gikk i bakken etter å ha mistet kontrollen over sykkelen på grunn av en hump i veien (etter ca 60 km), men noen skrubbsår tåler vi så det gikk heldigvis bra! Mer om det her.

Se også Budstikkas bilder fra Askerrunden her.

Relaterte artikler: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen