Du er her

Ryes utforgruppe dominerte resultatlista i Sverige

Glade juniorer på pallen: Simen Smestad (1.) og Ole Herman Bergby (3. )

I helgen gikk første runde av den nye felles skandinaviske utforcupen i Vallåsen i Sverige. Utforgjengen fra SK Rye tråkket til og tok med seg flere av de gjeveste plassene hjem.

Forholdene lå til rette for en fantastisk helg i strålende sol i Sør-Sverige. Mange av rytterne hadde kanskje sett for seg litt flate kjedelige løyper, men ble tatt på sengen av flotte "smude" løyper, og alle uttrykte sin begeistring over løypa. Stemningen var stor i hele anlegget ettersom den lokale Vallåsen-cupen i utfor ble arrangert samtidig som den skandinaviske cupen.

Simen Smestad vant juniorklassen og Ole Herman Bergby tok tredjeplassen. I M15-16 ble det seier til Atle Laakso, og i master menn vant Pål Standal og Frank Seidel ble nummer tre.

– Jeg har jobbet godt hele helgen med trening og forberedelser, så forutsetningene for å gjøre det bra i dag var store. Men jeg ble overrasket over at det gikk såpass bra, sa Simen Smestad til terrengsykkel.no etter konkurransen. Han var også positivt overrasket over både løypa og arrangementet.

Glad vinner i M15-16: Atle Laakso

Rye-rødt på masterpallen: Pål Standal og Frank Seidel.

Alt i alt var det en fantastisk helg, når man ser bort fra skuffelsen for de yngste, som ikke fikk delta i Skandinavisk cup, men i en åpen klasse i Vallåsen-cupen der de konkurrerte med lokale 15-16 åringer. Disse kjørte like fort som rytterne i den skandinaviske cupen og de yngste var dermed sjanseløse i kampen om pallen.

Det blir nye muligheter 25.-26. juni når neste runde i cupen arrangeres på Voss under Ekstremsportveko.