Du er her

Førstemann til mål!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Tidligere Norseman-vinner Henrik Oftedal har tidligere syklet med Ekpressen fra Trondheim, men velger i år å starte i fellesstarten.

- Henrik er en av de råeste idrettsmenn Norge har, skrøt Richard Merlid, i Trollveggen triatlon, da Henrik i 2012 var overlegent først opp på Trollstigen, og gikk i mål på Stabbeskaret over 12 minutter før tidligere fotballspiller Knut Anders Fostervold.

I Norseman Extreme Triathlon 2012, jubileumsutgaven, satte han ny sykkelrekord, ny løperekord og ny løyperekord, og smadret den sju år gamle rekorden. De siste årene har han syklet Trondheim - Oslo med Ekspressen, men velger i år å starte i fellesstarten og gå alene.

- Fellesstarten har vært i bakhodet mitt siden jeg syklet Trondheim-Oslo (eller Trondheim-Vingrom) i 1994. Da vant Pål Erik Krangsås etter å ha gått solo nesten fra start. Jeg har flere kompiser som har kjørt den og det har fristet veldig, men så ble Den store styrkeprøven en lagkonkurranse. De siste gangene har jeg kjørt sammen Ekpressen og det har vært utrolig bra turer. Kjøre på lag og særlig vinne med lag er en veldig god følelse. Det er likevel noe spesielt med å stå sammen en gjeng på start og det er den enkleste av alle konkurranseformer: førstemann til mål!

Med 54 mil til Oslo er det kanskje min største fysiske og mentale utfordring. Enkelt og greit en syretest på hva jeg er i stand til å håndtrere.

Vi har tidligere presentert ham her på siden som en del av Ekspresslaget i 2011, den presentasjonen kan du lese her.

Følg oppdateringer om Henrik Oftedal og alle Ryes lag underveis på https://www.facebook.com/SKRyeStyrkeproven2016/

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen